A testőr (2006)
Michael Douglas már jócskán kiöregedett a daliás hős szerepekből, és végre beérett a karakterszínészi pályára, ám Hollywoodban valamiért úgy gondolták, hogy bevállalhat még egy akciófilmet.

Igaz, Douglas szerepe szerint is öreg róka a szakmában, nevezetesen az elnöki testőrségben, és mint ilyen, elég nehezen hihető módon kavar a First Ladyvel (Kim Basinger), a nagy baj azonban inkább az, hogy áruló van a szervezetben, aki egyrészt az elnök életére tör, másrészt pont hősünkkel akarja elvitetni a balhét. Ezért, akárcsak a Harrison Ford-féle Szökevényben, egyszerre kell menekülnie és igazát bizonyítania, a szimpatikus és meggyőzhető üldöző szerepére pedig Kiefer Sutherlandet kérték fel, hogy a film a rendkívül sikeres 24 című sorozat babérjaiból is részesülhessen egy picit. Clark Johnson (S.W.A.T.) rendező mérsékelt izgalmak és mérföldekről előre látható fordulatok közepette vezényli le a történetet, persze bőven hajbókolva az igazi testőrség előtt - ettől nyilván sok engedély is függött -, és még a Született feleségekből ismert Eva Longoriát is belepréselte a sztoriba, nyilván egy ígéretes mozikarrier kezdeteként. Bár Michael Douglas az abszolút főszereplő, ebben a szerepkörben még az igencsak limitált képességű Longoria is többször lekörözi.

 

Kiadás

Angol és magyar DD 5.1-es hang, magyar felirat Extrák: a rendező és a forgatókönyvíró lelkes, de a részletekbe vesző audiokommentárja, 4 kimaradt és teljesen érdektelen jelenet, akár kommentárral is, no és egy alternatív befejezés. Ami érdekesebb, az a két kisfilm az elnöki testőrségről, ami tényleg jól van összerakva és izgalmakat rejt, nem úgy, mint a film. 

The Sentinel, 2006 * 108 perc * InterCom * (16) 

Vízer
2007.01.23