Sütőtökkel töltött ravioli forró spenót salátával és narancs-ananász-chili mártással
Chef László receptje
Elkészítési idő 50 perc
4 dl friss narancs juice
4 dl friss vagy üveges ananász juice
1 csomag friss spenót
1 közepes sütőtök vagy 2-3 db édes krumpli
só, bors, chili paprika
2 evőkanál vaj
gyúrt tészta raviolinak
1-2 evőkanál fehérbor (Chardonnay)

A sütőtököket félbevágjuk, belsejét kitisztítjuk, majd sütőben aranybarnára, puhára sütjük (30-40 perc). Húsát kikaparjuk, és villával alaposan széttörjük, sóval, fekete őrölt borssal ízesítjük, félretesszük. Közben, közepes hőfokon addig főzzük az ananászlevet a narancslével, amíg mártás sűrűségűre párolog. Ízesítjük ízlés szerint chili paprikával, és félretesszük. A gyúrt tésztát vékonyra sodorjuk, majd tetszés szerinti méretben formára szeljük és betöltjük a tökkel. Forró vízbe dobjuk és készre főzzük (3-4 perc), majd jeges vízbe hirtelen lehűtjük. Tálalás előtt a spenótot forró serpenyőbe dobjuk, majd hozzáadunk 1 evőkanál vajat, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Sóval és fekete őrölt borssal ízesítjük, majd ráöntjük a fehérbort, elkeverjük. Előmelegített tányér közepére fölhalmozzuk a spenótot úgy, hogy a spenót leve a serpenyőben maradjon, ebben a lében fogjuk megmelegíteni a raviolit, majd a spenót a tetejére tesszük. A forró mártásba tálalás előtt 1 evőkanál vajat keverünk, meglocsoljuk a raviolit, és tálaljuk. 

Ez a mártás legyen enyhén édes, pikáns, forró és a vajtól bársonyos. A ravioli legyen főtt, de nem túlfőtt. A spenót főzésére ugyancsak ügyeljünk, ne főzzük túl, elkészítése pillanatokig tart! 

Chef László
2007.12.17