Meghalt Snoopy hangja
Kedden 91 esztendős korában elhunyt az az animációs filmes, Jose „Bill” Melendez, aki a Peanuts-képregények alapján készült rajzfilmekben Charlie Brown kutyájának, Snoopynak kölcsönözte a hangját.

Mint tudjuk, Snoopy nem beszélt sokat, ám az általa kiadott kis hangokat az az animációs filmes, Jose "Bill" Melendez szolgáltatta, aki egyúttal meg is rajzolta Snoopy, Charlie Brown, Sally Brown, Lucy, Linus és a többi kedves Peanuts-karakter figuráját a képregénysorozat alapján készült tévé- és mozifilmekben. 

Melendez volt egyébként az egyetlen, akinek Charles Schulz, Snoopy és a Peanuts-képregények (meg)alkotója megengedte, hogy animációs filmmé fejlessze munkáit. Ezek közül a képregény-adaptációk közül legközkedveltebb a Charlie Brown karácsonya és a Jó utat, Charlie Brown! 

Az animációs filmes 1916-ban született Mexikóban, karrierjét a Disney-nél kezdte (több Mickey egér-rajzfilm, a Fantázia és a Pinokkió munkálataiban is részt vett). Később a Warner Bros. stúdióhoz szerződött, ahol olyan rajzfilmeket készített, mint a Tapsi Hapsi kalandjai vagy a Dodó kacsa-rövidfilmek. 

Melendezt pályafutása során Oscar-díjra jelölték, 1981-ben pedig Emmy-díjat nyert. Animációs filmes munkájáért ezenkívül két alkalommal is Peabody-díjjal tüntették ki. Nagyrészt neki köszönhetjük, hogy Charlie Brown, Snoopy és a többi kedves Peanuts-figura egyáltalán eljutott a tévéképernyőkre. 

wenn
2008.09.04