Meghalt Estelle Reiner
Los Angelesben, Beverly Hillsen a hét elején 94 éves korában elhunyt Estelle Reiner színész-énekesnő, Carl Reiner komikus felesége és a színész-rendező Rob Reiner édesanyja.

Estelle Reiner pályája során nem szerepelt túl sok filmben, de egyenesen hollywoodi legendává vált, miután volt egy kisebb megjelenése fia, Rob Reiner 1989-es romantikus komédiájában, a Harry és Sallyben: ő volt az éttermi jelenetben az az idős hölgy, aki az „Ugyanazt kérem, amit az a nő eszik” szavakkal fordul a pincérhez, miután a Meg Ryan által megformált karakter orgazmust imitál az asztalnál. 

A rövidke szerepet követően Reiner akkora hírnévre tett szert, ami rendkívüli módon fellendítette dzsesszénekesi karrierjét. Hat albumot rögzített, és egészen az elmúlt évekig rendszeresen voltak fellépései és stúdiómunkái. 

Estelle Reinert férje és három gyermeke gyászolja. További filmjei a Harry és Sallyn kívül: Marathon (egy 1980-as tévéfilm), Fatso (Anne Bancroft színésznő egyetlen rendezése), Agyban nagy (egy Reiner férje által jegyzett Steve Martin-komédia), Lenni vagy nem lenni (a Lubitsch-vígjáték remake-je), Őrült vágta

wenn
2008.10.31