A Mamma Mia! a legnagyobb
A Mamma Mia! című musical lett minden idők legnagyobb brit filmje, miután a legfrissebb eredmények szerint 104, 52 millió dolláros, azaz 67 millió fontos bevételt hozott Nagy-Britannia mozipénztáraiban.

A híres színpadi musical filmes adaptációjának – melyben mások mellett olyan sztárok játszanak, mint Meryl Streep és Pierce Brosnan – júliusi bemutatása óta, azaz már négy hónapja töretlen a sikere a nézők körében. 

Az Abba-dalokra épülő mű kimagasló eredményével lekörözte az eddigi csúcstartót, a Harry Potter és a bölcsek kövét, ami „mindössze” 102, 9 millió dollárt, vagyis 66 millió fontot hozott 2001-es bemutatását követően. 

A Mamma Mia! rekorderedményével egyúttal a gyártó stúdió, a Universal Pictures valaha készült legjövedelmezőbb filmje is lett (hiszen a 104, 52 millió dolláros bevétel csak a brit csúcs, világszerte a film már jóval 400 milliós bevétel fölött jár). 

„Ez fantasztikus. A filmes megvalósítás minősége és a vidám történet hatása a színpadi darabhoz hasonlóan a filmet is globális jelenséggé tette” – nyilatkozta David Kosse, a Universal elnöke. 

wenn
2008.10.31