Új kötet az Operaházról
Szeptemberben mutatták be Regős László: Az Operaház című kötetét. A fotóművész-szerző képeivel készült album lépésről lépésre tárja fel a látogató számára Operaházunk művészi értékeit kívül és belül egyaránt.
Az Operaház 1884-ben nyitotta meg kapuit az Andrássy úton, ünnepélyes keretek között, Ferenc József jelenlétében. Az Ybl Miklós tervei alapján készült épület szinte kizárólag magyar művészek, mesterek és cégek munkáját dicséri.

Megnyitásakor Európa legmodernebb operaházának számított. Olyan épület, amely igen magas fokon valósította meg a művészi megjelenés és a célszerűség összhangját. Az elmúlt száz évben több ízben kellett ugyan rekonstruálni, modernizálni, ezek a műveletek azonban sohasem mentek művészi képének rovására, és szerencsére a II. világháború is megkímélte az Ybl-palotát. Az olvasó a könyv lapjain kedvére elmerülhet a részletekben, miközben betekintést nyer az Operaház történetébe is. Marton Éva operaénekesnő ajánlása és a fotóművész-szerző szavai mellett elsősorban mindvégig a szemet gyönyörködtető képeké a főszerep.

Forrás: Fidelio Súgó
2007.10.20