A Quantum csendje
Quantum of Solace, amerikai-angol akciófilm, 106 perc, 2008, InterCom
A Casino Royale-ban újjáformált James Bond-sorozat következő darabja tétovázás nélkül az akcióra erősít rá.

Rendhagyó módon az új Bond-film cselekménye ott kezdődik, ahol az előzőé abbamaradt: James Bondot a szeretett nő halála miatti bosszú hajtja - természetesen őfelsége titkosszolgálata iránti elkötelezettsége mellett -, hogy alaposan a körmére nézzen annak a titokzatos, mindenhová elérő kezű szervezetnek, amely ezúttal egy bolíviai sivatagot készül privatizálni.

Tekintve a Daniel Craig-féle Bond nyers stílusát, a titkos ügynök legendás eleganciájának és angolos humorának csupán az árnyéka után integethetünk tétován, és kapkodhatjuk a fejünket az akciójelenetek gyors montázsain, amelyek a filmet nyitó autós üldözésben, majd az azt folytató gyalogos hajszában lenyűgöző hatásúak, máskor viszont nehezen követhetőek. Marc Forster rendező (Szörnyek évadja; Papírsárkányok) és a sorozat producerei, úgy tűnik, most már filmről filmre újítanak, most a tempót pörgették fel iszonyatosan, az akciók között alig hagyva helyet arra a sok másra, ami miatt Bondot majd’ fél évszázadon keresztül szeretni lehetett. 

Kiadás: Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat a filmhez, az extrákhoz magyar felirat nincs, csak 13 más nyelven. Az extrák közt fő tétel a 25 perces, a sorozatban megszokott színvonalú werkfilm. Ezt követi pár apróbb szösszenet a film készítésének egyes mozzanatairól (itt kiemelendő a David Arnold zeneszerzővel készült filmecske), előzetes, videoklip, illetve a film honlapjára a forgatáson készült mozgóképes blog több tucat munkatárs megszólalásával. 

Quantum of Solace, 2008, 102 perc, InterCom (16)

nelson
2009.03.30