Adventureland
Adventureland, 2009 Színes, feliratos amerikai vígjáték, 107 perc
Ó, amikor még több hajunk, de kevesebb eszünk volt! Rég elveszett ifjúkori nyaraink visszaemlékezve sokkal jobbnak tűnnek, mint amilyenek tényleg voltak, így nem csoda, hogy annyi rendező próbálja a vásznon újraélni őket.

A nyári munka az emberré válás folyamatának szerves része, hiszen ekkor sajátítja el a serdült tökfej a leghasznosabb tudnivalókat a továbbiakra nézve egy kellőképp buta és haszontalan munkahely alkalmi mikrokozmoszának feltárása során. Esetünkben egy lepukkant vidéki vidámparkról van szó, hősünk pedig a szebb jövőről ábrándozó, némileg balfék James, aki itt kénytelen átvészelni a nyarat egy nagyobb adag fű segítségével. De minden rosszban van valami jó, és bár a munka szopacs, akadnak új haverok és furcsa tapasztalatok, illetve egy kissé titokzatos lány, akit Emnek hívnak, és akinek nagyon nehéz ellenállni, hisz már zavart arcjátékából is tudni, hogy setét titkot rejteget.

Ez a friss élménykupac szolgáltatja a történet magvát, és Greg Mottola (Superbad) nem is tagadja, hogy mindez életrajzi alapon nyugszik, és mint ilyen, egyrészt nagyon kedves és őszinte, másrészt mint történet, távolról sem mindig koherens. Az elhibázott tempóváltásokért, a merészebb poénok feltűnő hiányáért és a főszereplő szapora bénázásáért azonban bőven kárpótolnak a hősünk életébe betüremkedő meghökkentő alakok - sokan a Judd Apatow-vígjátékok világából lehetnek ismerősek, noha a vicces nevű Mottola ezúttal egyedül dolgozott -, és maga Kristin Stewart (Alkonyat), aki kétségkívül a legjobb fiatal színésznő mostanság a piacon. 

Vízer
2009.07.13