Michael Jacksonra emlékezik a hazai MTV
Klipek és emlékműsor – a temetés napján a zenetévén
Michael Jackson emléknapot tart az MTV július 7-én, azon a napon, amikor végső nyugalomba helyezik a pop királyát. A csatorna méltón szeretne emlékezni arra a legendás előadóra, aki dalok százaival örvendeztette meg a közönséget, és az MTV nézőit. A Jacko klipjeiből összeállított All Time Top 40-en kívül képernyőre kerül egy két órás, csak erre az alkalomra készült műsor, amelyet a temetés időpontjában sugároz majd a Music Television.

Az MTV szeretne méltó búcsút venni a pop királyától. A zenetévé ezért úgy döntött, nem veszi át más televízió-társaságoktól a búcsúztatás és a temetés élő képeit, hanem egy kétórás, erre az alkalomra készített műsorral – a Michael Jackson: az ünnepelt sztárral - köszön el a legendától.

A rajongókon kívül a sztárvilág is gyászolja Jackót, hiszen közülük többen egy barátot vesztettek el, sokan egy jó ismerőst, és mindannyian egy olyan embert, aki a zenében szinte felülmúlhatatlan. Éppen ezért a Michael Jackson: az ünnepelt sztár című műsor alatt a hírességek is emlékeznek – véleményük, mondanivalójuk pedig felirat formájában fut majd a képernyőn. 

Jackóról megemlékezett az utóbbi napokban többek között Arnold Schwarzenegger, Beyonce Knowles, Bob Geldolf, Britney Spears, Celine Dion, Cher, Demi Moore, Donna Summer, Liza Minelli, Madonna, Nelson Mandela, Paris Hilton és a sztár húga, Janet Jackson. Talán az ő gondolata a legmeghatóbb: 

- Nektek Michael Jackson egy ikon, nekünk Michael a család. És ő örökké élni fog – mindannyiunk szívében – mondta az énekesről testvére, Janet. 

2009.07.06