Kígyók a fedélzeten
Snakes on a Plane, amerikai akciófilm, 107 perc, 2006
Újabb mozifilm, mely egy percre sem téveszti szem elől a zs-kategóriás hagyományokat. Már a címszereplők kiválasztása is erről tanúskodik, tudniillik, a költséghatékony horror – és katasztrófafilmek kedvenc kabalaállatáról van szó.

Az összképet csupán Samuel L. Jackson árnyékolja be, aki ugyan vállalt szerepet teljességgel vállalhatatlan produkciókban, de talán egyetérthetünk abban, hogy neki ebben a környezetben nem sok keresnivalója vagyon. Más kérdés, hogy nem lett volna mozi, aki Lorenzo Lamas főszereplésével műsorra tűzte volna az ominózus produkciót. 

A fiatal Sean Jones brutális gyilkosság szemtanúja lesz Hawaii szigetén. A hírhedt gengszter, Eddie Kim a szeme láttára végez a neves Los Angeles-i ügyésszel. Sean az egyetlen, aki börtönbe juttathatja a bűnözőt. Ehhez azonban először is Los Angelesbe kell vinni őt a zsaruknak, mielőtt Kim emberei elkapnák. Neville Flynn FBI-ügynökre vár a veszélyes feladat. Utasszállító géppel indulnak, ám valaki leadja a drótot Kimnek. A gengszter utasítására különböző méretű és alakú mérges kígyók százait csempészik a gép rakterébe, majd a felszállást követően szabadon engedik őket. 

kirsch
2009.12.11