James Bond: A kém, aki szeretett engem
The Spy Who Loved Me, angol akciófilm, 125 perc, 1977
Mint azt tudjuk, a peresztrojkát Rocky robbantotta ki, miután egy szürreális hadviselést követően legyőzte a kefefejű Ivan Dragot. Emellett viszont igazságtalanul elsikkad a tény, miszerint ennek előkészületeit James Bond hajtotta végre.

Tette mindezt azáltal, hogy újabb stresszes feladatra ragadtatta magát. Küldetése ezúttal nem más, mint a keleti és a nyugati blokk közti viszonylagos béke megteremtése és megtartása. Mert, hogy megint akad egy ármánykodó gazember, aki – jobb dolga nem lévén – a harmadik világháború megteremtésén munkálkodik. Mindeközben egy Árpád nevezetű munkásember Kocsordon egy atombunker megépítésén fáradozik, de ez egy másik történet. 

Amerikai és szovjet atom-tengeralattjárók sorra tűnnek el a nemzetközi vizeken. Az események hátterében az ördögien gonosz milliárdos, Mr. Stromberg áll, akinek végső célja, hogy a tengeralattjárókon lévő nukleáris robbanófejeket felhasználva - egy hatalmas, a tenger mélye alatt fekvő katonai bázisról – háborút szítson a nagyhatalmak között. A britek James Bondot, a szovjetek Anja Amaszova titkos ügynököt bízzák meg azzal, hogy megoldja a helyzetet. 

kirsch
2010.02.05