Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala
Izgalmas disztópia egy kegyetlen túlélőjátékkal a középpontban – Amerika válasza a japán Battle Royale-ra. Suzanne Collins pályáját tévés gyerekműsorok írásával kezdte. Ezúttal valami sokkal durvábbal jelentkezett.

A sztori 

A 16 éves Katniss nagy nyomorban él anyjával és húgával az Észak-Amerika romjain létrejött Panem Tizenkettedik Körzetében. A mindennapok egyhangúságát minden évben megtöri valami: az országot irányító Kapitólium minden körzetből kisorsol két–két, 12 és 18 év közötti versenyzőt, akiknek részt kell venniük egy túlélőversenyen. Az Éhezők Viadalán egy mesterséges vadonban gyilkolják egymást a gladiátorok, hogy végül csak egy maradjon életben. Mikor Katniss kishúgát is kisorsolják, a lány önként jelentkezik helyette, és elindul meghalni, vagy (amire sokkal kisebb az esély) túlélni a kegyetlen játékot. 

A Battle Royale-hoz képest 

Az Éhezők Viadala sokkal átélhetőbb Takami Kósun regényénél, mivel a történéseket maga a főhősnő meséli el egyes szám első személyben. 

Mi benne a rossz mégis?  

Mivel a könyv egy trilógia első kötete, lezáratlanul ér véget – ráadásul még nem tudni, mikor csökkenthetjük frusztrációnkat a folytatás magyar kiadásával. 

Agave Könyvek, 2680 Ft

fürkész
2010.03.01