Frankenstein: Újratöltve
Frankenstein, amerikai horror, 90 perc, 2004
A címből nem nehéz kitalálni, hogy a tufafejű rém durva kegyeletsértés áldozata lett. Pedig közel sem jó ötlet újra és újra megidézni szellemét. Már csak azért sem, mert a vele foglalatoskodó filmalkotások túlnyomó többsége nézhetetlen.

Legalábbis jelen pillanatban, ha meggebedünk is csupán kettő értékelhető produkciót tudunk felsorolni a tébolyult doktor és IFA homlokú „gyermekének” főszereplésével. Az első ugyebár az eredeti 1931-es mű, a másik pedig a Robert De Niro és Kenneth Branagh által fémjelzett alkotás. Bizonyára feltűnt a kedves olvasónak, hogy értekezésünk tárgya nem szerepelt a felsorolásban. 

Genetikai kísérletezéssel az őrült doktornak 200 éven át sikerült életben tartania magát és teremtményét. Napjainkban egy amerikai nyomozónő próbálja felgöngyölíteni néhány hátborzongató gyilkossági ügy szálait, melyek a doktorhoz és teremtményéhez vezetnek. A sorozatgyilkos brutálisan végez áldozataival, a megcsonkított holttestekből szerveket visz magával. Carson nyomozót megkörnyékezi a rejtélyes Deucalion, aki közli vele, hogy Dr. Frankenstein jelenleg is él és Dr. Victor Heliosként folytatja kísérleteit. 

kirsch
2010.04.16