Toy Story 3-szinkronverseny: megvan a nyertes!
Kiderült, ki nyerte a Disney Csatorna által meghirdetett országos szinkronversenyt. A verseny célja az volt, hogy egy szerencsés gyerek apukájából, férfi hozzátartozójából sztár lehessen a Disney Pixar régóta várt Toy Story 3 című filmjében.

A verseny tétje az volt, hogy ki adja a hangját az egyik filmszereplőnek, a zöld játékkatonának.

A szinkronversenyre több százan jelentkeztek február és március folyamán, de csak négy apuka kerülhetett be a döntőbe: egy nyíregyházi nyomozó, Roskó Péter; egy budapesti élelmiszerbiztonsági szakértő, Kő Gergely; egy pécsi családapa Bötkös Tibor és egy leányvári termeléstámogató mérnök Fodor Attila. Május közepén a kiválasztott négy versenyzőt egy budapesti szinkronstúdióba hívták meghallgatásra, ahol az apukáknak éles körülmények között kellett elmondaniuk a zöld játékkatona egy mondatát. A szinkronizálásban Várkonyi András, a Barátok közt Vili bácsija segített az apukáknak, amire, mint kiderült nagy szükség volt, hiszen egy sor felmondása közel fél órát vett igénybe.

A meghallgatásról még felvétel is készült, amit a Disney Csatornán lehet megtekinteni először június 4-én pénteken. 

Végül a budapesti Kő Gergely (33) bizonyult a legjobbnak, ő szinkronizálhatja tehát a Toy Story 3-ban a zöld játékkatonát, hangját pedig milliók hallhatják majd országszerte a film vetítésekor, legelőször június 17-én, a film premierjén.  

Nem tudom elmondani, mennyire örültem, amikor kiderült, hogy én vagyok a nyertes. Szerintem nagyon szoros volt a verseny, hiszen mindannyian megküzdöttünk a szinkronizálással a stúdióban. A szinkronrendező nekem például egy pohár vizet is hozott, mert állandóan elcsuklott a hangom a nagy idegességtől. Mélyen legbelül azért reméltem, hogy én nyerek, mert úgy érezem, van hozzá tehetségem és mindig is érdekelt a szinkronizálás.” – lelkendezett a nyertes.  

Gergelyt unokaöccse, a 10 éves Weisz Balázs nevezte be, aki a Toy Story első és második részét már sokszor látta és nagyon várja a folytatást, melyben most már biztos, hogy a nagybácsi is szerepet kap, mint a játékkatona szinkronhangja:  

Az én kedvenc szereplőm Guba, a malac és Vili bácsi is nagyon tetszett, aki Slinky kutyát szinkronizálja. De most a legbüszkébb a bácsikámra vagyok, aki szerintem a legügyesebb volt.” 

Tíz évvel az első mozifilm után a közkedvelt Toy Story-filmek alkotói tehát ismét kinyitják a játékdobozt, hogy új kalandokat élhessünk át kedvenc beszélő játékfiguráinkkal és Magyarországon Kő Gergelyt hallhatja majd az egész ország a filmben, aki unokaöccsével együtt egy különleges VIP vetítésen is részt vehet.  

2010.06.04