VA: Listen Up! The Official 2010 Fifa World Cup Album
A vébéhez - ami egyben a legnézettebb tévés esemény is a bolygón - kapcsolódó mörcsöndájzing-iparnak köszönhetően jelenik meg az esemény húzódalát - a Waka Waka című számot - is hordozó korong. Shakira, R. Kelly, John Legend és Matisyahu is hozzáteszi a magáét a válogatáshoz, amely értelemszerűen sokat foglalkozik a rendezvénynek otthont adó kontinenssel.

A szeretetet, a reményt és a szokásos pátoszt itt is megtaláljuk, sőt rövid időre a szabadság fontossága is feltűnik. Tömegekkel táncolható számok kerültek a lemezre,  mely valószínűleg sok johannesburgi kocsma kötelező zenei programja lesz hamarosan.

R. Kelly lemezindító sorai a Sign Of A Victory című számban tulajdonképpen az első percben elmondanak mindent a Listen Up!-ról, amit valószínűleg tudni érdemes. Látom a szivárvány színeit. Érzem a napot az arcomon. Látom a fényt az alagút végén. Van még itt globális klímaváltozás, lehetőségek mély tengere és - természetesen - megannyi győzelem.


A sportesemény szervezői és a dalokat kásztingoló-szerző csapat tehát az olimpia magasabb célokba, a pozitív emberi minőségek fejlődésébe vetett hitét tükrözve nyitják és folytatják az albumot,  majd egyből a Shakira szögletes, orrbatolt énekmodorához passzoló Waka Waka következik, ami viszont már a helyszínre hívja fel a figyelmet, emellett pedig a hülye táncról, a labdarúgás kiváltotta érzelmekről és a labda örök kerekségéről is szól, természetesen kis afrikai folkkal körítve.

A Listen Up! persze nem is kell, hogy több legyen, mint kiegészítő termék, amit majd valószínűleg szó nélkül ellep a következő legnézettebb tévés sporteseményhez kapcsolódó himnuszok dagálya, mint ahogy Anastacia Boom című számát is elfelejtette már a világ, könnyek nélkül.

spéter
2010.06.15