Acélmagnóliák (Nők a búra alatt)
Szentes, Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ, 2010. július 12. 21:00
Az előadásaikkal vándorló Száguldó Orfeum csapata a kultúra és szórakozás fontosságát helyezi hangsúly alá, céljuk, hogy az előadás alatt a nézők tartalmasan kikapcsolódjanak, és egy kis időre elfelejtsék a napi gondokat.

Ebbe illeszkedik az Acélmagnóliák című komédia is, mely az azonos című romantikus filmdráma alapján készült. A film Golden Globe-díjat hozott és 6, 8-as értékelést az amerikai filmes portálon, tehát a jó sztori adott volt.

Hat gyönyörű, életteli nő baráti körét ismerjük meg, akik egy kisváros fodrászatában gyűlnek össze időről időre – amíg készül a frizura, és alakul a külső, kitárul a „belső” is. A hölgyek beszélnek és fecsegnek szerelemről, csalódásról, férfiakról, családról, és szinte észrevétlenül bomlik ki a nézők elé az életük, titkaik, vágyaik. Ők tudják, hogy igazából csak egymásra számíthatnak, és egymásban kell megtalálniuk azt a többletet, amiből kinő a barátság, hit és anyaság fonta kapocs, mely az acélnál is erősebb, és sajátja a női léleknek. Bár mind nagyon különböző egyéniségek, mégis olyan szoros barátság tartja őket össze, melyet sem korbeli, sem vagyonbeli különbségek nem tudnak szétválasztani. Ám ez a dráma sok bájjal és humorral tölti meg a könnyed nyári estét. 

hédi
2010.06.30