Az utolsó gyémántrablás
After the Sunset, amerikai akció-vígjáték, 97 perc, 2004
Film+, október 24. 15:00
Vannak filmek, melyeket vélhetőleg maguk az alkotók sem gyártottak le másért, mint hogy távolsági buszok személyzete ezekkel ringassa álomba az izgága utazóközönséget. Az Utolsó gyémántrablás ezen művek prototípusa is lehetne.

Voltaképpen valamiféle krimi-vígjáték hibridről lenne szó, melynek egyik eleme sem érvényesül megfelelő mértékben. Humorosnak nem elég humoros, izgalmasnak pedig nem elég izgalmas ahhoz, hogy tartósabb ideig le tudja kötni a néző figyelmét. 

Max és csábító társa, Lola azt tervezi, hogy utolsó sikeres rablásuk után visszavonulnak a trópusokra. Stanley, egy ravasz FBI-ügynök azonban utánuk utazik. Azt gyanítja, hogy el akarják lopni Napóleon egy különleges gyémántját, amit egy luxushajón állítanak ki a közelben. Lola nem akar visszatérni régi szakmájába, de Max nehezen tud ellenállni. A férfira a helyi gengszter is erős nyomást gyakorol, hogy rabolja el számára az értékes kincset. Maxnek döntenie kell. Vajon veszélybe sodorja kapcsolatát szerelmével, hogy véghezvigye az utolsó gyémántrablást? 

kirsch
2010.08.02