A Toy Story 3. a legsikeresebb
Immár nem a Némó nyomában a Pixar animációs stúdió legsikeresebb, azaz legtöbb bevételt hozott alkotása, az Egyesült Államokban jún. 18-án (hazánkban jún. 17-én) bemutatott folytatásfilm, a Toy Story 3. ugyanis átvette a vezetést.

A BoxOfficeMojo.com jelentése szerint az életre kelt játékfigurák harmadik kalandja szerdán átlépte a 896, 22 millió dolláros jegybevételt (ezt az eredményt világszerte sikerült elérnie). Az eddigi csúcstartó, a 2003-as halkaland egyébként 867, 89 millióval állt az élen. Érdekesség, hogy mindkét animációs filmről elmondható: jobban kerestek az Egyesült Államokon kívüli piacokon, mint saját hazájukban. A Némó nyomában USÁ-n kívüli eredménye az összbevétel 60, 9 százalékát adja, míg a Toy Story 3-nál jelenleg 55, 6 százalék ugyanez az arány. 

A Toy Story 3. esetében egyébként még tovább nőhet az arányszám, sőt a film összbevétele is, hiszen a focivébé miatt számos területen (például Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban) augusztus végére halasztották az animációs film premierjét, így ezeken a piacokon 26–27. után még tovább tarolhat a mű. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a Némó nyomábannak alapjában véve magasabb volt a nézőszáma, hiszen a Toy Story 3-at 3D-ben vetítették, ami nagyban hozzájárult a magasabb bevételhez (nem beszélve az inflációról). 

Ami pedig a Disney-Pixar (mióta a Disney 2006. elején felvásárolta a Pixart, közös cégcsoportba tartoznak) idei legsikeresebb filmjét illeti: ezt a dicsőséget nem egy animációs, de szintén egy 3D-s film mondhatja magáénak. A legnagyobbat a Tim Burton-féle Alice Csodaországban kaszálta: 1 milliárd 24 millió 300 ezer dollárt keresett világszerte (ennek 67, 4 százalékát az Egyesült Államokon kívül teljesítette). Ezzel egyébként nemcsak stúdión belül a legsikeresebb, hanem – egyelőre legalábbis – az összes idei bemutató közül. 

(Studio Briefing)

KIEGÉSZÍTÉS: Mivel IDŐKÖZBEN a Toy Story 3. világszerte elért eredménye átlépte a 920 millió dolláros bevételi határt (legyőzve ezzel a Shrek 2. 919, 8 millióját),  már nemcsak minden idők legjövedelmezőbb Pixar-animációja, hanem egyúttal minden idők legjövedelmezőbb animációs filmje is lett.

2010.08.13