Télapu 3.: A szánbitorló
The Santa Clause 3: The Escape Clause, amerikai családi vígjáték, 98 perc, 2006
Jesszusom, kezdődik! Mármint a családi vígjátékok kerek egy hónapos királysága. Tetszenek tudni, mikor egy valamirevaló mizantróp kizárólag ördögűzős horrorfilmeket nézne, fényévekre a vendégseregtől és a visítozó gyerekektől.

Még ennek ellenére is szívesen folytatnám a szóban forgó filmmel kapcsolatos értekezésemet úgy, hogy „Szerencsére azonban a Télapu 3…”, de sajnos képtelen vagyok. Tudniillik, ez az alkotás tökéletesen beleillik a bevezetőben említett művek garmadájába. 

Jó néhány éve, hogy Scott Calvinből egy szerencsétlen baleset eredményeként Télapu lett. Jól érzi magát a piros ruhás ajándékosztó szerepében, jól kijön a rénszarvasokkal, a manókkal, és azt sem bánja, ha néha egy-két problémát kell megoldania az Északi Sarki játékgyárban. Csakhogy a gonosz Zúzmara Jack szemet vetett a munkájára. Ördögi tervet eszelt ki és mire kedvenc Télapunk kettőt pislog, máris a múltban találja magát, miközben Jack bújik Télapu-szerelésbe. Scott azonban felveszi a kesztyűt és a barátai segítségével megpróbálja visszaszerezni az "állását", hogy megmentse a karácsonyt. 

kirsch
2010.12.03