Való Világ 4: Töretlen siker
3. heti nézettségi adatok
Múlt héten szinte ugyanaz ismétlődött meg, mint előző héten, legalábbis a tendenciák nem változtak. A TV2 továbbra is erős a délutáni sávban, egészen a fél 7-es hírműsorig, amit a nézők többsége még a csatornán néz meg, majd 7 órakor átkapcsolnak az RTL Klubra, ahol a Való Világ összefoglalója kezdődik.

A TV2 tehát nem tudta megismételni az Ezek megőrültek első szériájának sikerét, a második sorozatot alaposan a földbe döngöli az RTL Klub valóságshow-ja. Olyannyira, hogy a fiatalok körében a VV4 közönségaránya majdnem a duplája az Ezek megőrültekének. A 18 és 49 év közöttiek körében az Ezek megőrültek közönségaránya átlagosan 20, 56 százalék volt, míg a VV4-é 40, 46 százalékos. Az utóbbi közönségaránya egyébként csak a hétköznapokra vonatkozik, mivel az arányt az Ezek megőrültekkel vizsgáltuk, ami viszont csak hétköznap jelentkezik adással. Ezek az értékek a teljes lakosság körében mindkét műsor esetében valamivel alacsonyabbak; az Ezek megőrültek 19, 38 százalékos közönségarányt ért el, míg a VV4 34, 44 százalékot.

  

A TV2 délutáni sikere tehát a hírműsorig, vagyis a Tényekig tudja a csatornán tartani a nézőket, a főműsoridőt már az RTL Klubon „töltik”; a VV4 után következő Fókusz, majd az azt követő Barátok közt egész héten jó eredményeket ért el, mind a teljes lakosság, mind a fiatalok körében.  

A TV2 a fiatalok körében egyedül hétfőn és csütörtökön tudott RTL Klubos műsort legyűrni; a hét első napján a Gyilkos számok című krimisorozat ért el jobb eredményt, mint az RTL Klubon azonos időben futó Rejtély című sorozat. Az előbbi 22, 9 százalékos közönségarányt produkált, az utóbbi 20, 4 százalékot. Csütörtökön pedig egy Jackie Chan-film (22, 3 százalékos közönségarány) lett nézettebb az RTL Klubon azonos időben futó Terror a tenger alatt (21, 4 százalékos közönségarány) című filmnél.  

A fiatalok körében a legnézettebb műsor a héten a Barátok közt keddi adása lett 826 462 nézővel és 39, 2 százalékos közönségaránnyal. Aztán második a VV4 – Kihívás (813 949 néző, 39, 6% SHR) 

, harmadik pedig a VV4 – Kiválasztás (785 583 néző, 42, 4% SHR) lett. Egészen a huszadik helyig RTL Klubos műsorok váltogatják egymást; az említett hármas-fogaton kívül egy pár RTL-Hírek került fel és a vasárnap esti film, a Gagyi mami végzett az első húsz hely valamelyikén. Huszonegyedik lett a legnézettebb TV2-es műsor, mely a hétfői Tények volt. 

A teljes lakosság körében a VV4 – Kihívás végzett az első helyen 1 936 388 nézővel és 36, 3 százalékos közönségaránnyal. Második és harmadik helyeken egy-egy Barátok közt-epizód, negyediken pedig a VV4 – Kiválasztás áll. Ebben a korcsoportban a legnézettebb TV2-es műsor, a hétfői Tények a hatodik helyig tudott feljönni, ami ismét szép teljesítmény a hírműsortól. A nyolcadik, a tízedik, tizenkettedik helyeken is a Tények adásai állnak, ami ismételten – többek között – a délutáni sávban sugárzott Árva angyal sikerének is köszönhető.  

Maradt tehát minden a régiben; mind a hét napot az RTL Klub nyerte meg a fiatalok körében, főműsoridőben. Átlagosan a nézők 32, 9 százaléka kapcsolt az RTL Klubra, a lista második helyére a tv2 került (20, 1% SHR), majd a Film+ (4, 4% SHR), a Cool és a Viasat3 (4-4% SHR), illetve az M1 (3, 2% SHR) következik a 3. heti eredményeket tekintve. 

bj
2011.01.25