Személyes vonatkozás
Personal Effects, amerikai dráma, 2009
Remélem, nem csupán a magam nevében mondhatom: ahhoz, hogy ne vágjuk az állólámpát a képernyőhöz Ashton Kutcher láttán, buddhista szerzeteseket meghazudtoló önuralom, vagy minimum egy Pillangó-hatás kaliberű filmalkotás szükségeltetik.

Aztán itt vannak az ehhez hasonló művek, mikor az állólámpát szorongató tévénéző elgondolkodik: Kutcher ide vagy oda, voltaképpen mégsem Bravo- és Popcorn-kompatibilis vígjátékkal áll szemben. Drámai környezetben pedig ő is sokkal inkább tolerálható. 

Nővére brutális meggyilkolása után Walter, a 24 éves birkózó otthagyja csapatát, és hazatér szülővárosába, hogy támogassa összeroppant anyját és részt vegyen a bírósági tárgyaláson. Linda férjét egy alkoholista ölte meg, a nő egyedül neveli a tragédia óta süketnéma fiát, Clayt. Találkozásuk egy barátság kezdete, a kapocs a gyász. Walter elviszi Clayt birkózni, és meglátogatja Lindát munkahelyén, Linda pedig elmegy Walterrel a tárgyalásra. Míg az ítéletekre várnak, megerősödik bennük a gyanú, hogy a kettejük között alakuló vonzalom neve: szerelem. 

kirsch
2011.02.22