A lány és a farkas: miniwerkfilm
Április 28-án mutatják be a magyar mozik az Alkonyat rendezője, Catherine Hardwicke új filmjét, A lány és a farkast. A misztikus horror/fantasyról mesélnek az alkotók és a sztárok ebben a 3 és fél perces, magyar feliratos kisfilmben.

A Piroska és a farkas újragondolásaként működő film főhőse, Valerie (Amanda Seyfried) meg akar szökni, mivel szeret egy fiút, de a szülei egy ismerős család gazdag fiának szánják. Ám azon a napon, amikor a lány szerelmével nekivágna az erdőnek, holtan találják Valerie nővérét. A tettes valószínűleg az a vérfarkas, aki régóta a falujukat körülvevő sötét erdőben él. A falusiak a híres vérfarkasvadászhoz (Gary Oldman) fordulnak segítségért, aki azt állítja: a farkas nappal a faluban élhet. Már csak az a kérdés, ki az. Valerie sejti, hogy olyasvalaki lehet, aki nagyon közel áll hozzá. Ez teszi őt egyszerre gyanúsítottá és egyben a következő lehetséges áldozattá is… 

A lány és a farkas magyar forgalmazója által rendelkezésünkre bocsátott magyar feliratos featurette-ben a film sztárjai és alkotói mesélnek az ősi mesékről, félelmekről, a film készítéséről, a szörnyeteg megmutatásáról és még sok minden másról – összesen 3 és fél percben. A színészek közül megszólal a főszereplő, Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke, Shiloh Fernandez, Max Irons, Virginia Madsen és Kacey Rohl, az alkotók közül pedig Catherine Hardwicke rendező, Jennifer Davisson Killoran producer és egy vizuális effektes szakember is. 

(InterCom)

2011.03.29