Receptkönyv vagy útmutató?
Mindkettő, a könyv első fele a kóstolás tudományát mutatja be röviden, elsősorban címszavakban, majd válogatott recepteken keresztül képzelhetjük el, milyen formában lehet és érdemes fogyasztani a csokoládét. Bár egy csoki-továbbképzést vagy bonbonkészítő tanfolyamot nem pótol, Lagorce jó érzéssel gyűjti egy csokorba mindazt az információt, amit még egy laikus csokirajongó fel tud dolgozni, a kóstoláson túl a csoki és a különféle italok (kávé, alkohol), fűszerek, zöldségek, illetve illatok párosításáról. A recepteken túl tippeket kaphatunk a csokoládé helyes tárolásához és felhasználásnak módjához is.
Csak haladóknak?
Egyáltalán nem, a kötet receptjeivel bátran próbálkozhatnak a konyhában kevésbé otthonosan mozgók is, már ha el tudják olvasni a hozzávalókat – egyes oldalakon ugyanis sajnos elég nehezen olvasható a szöveg a sötét háttér miatt.
Geopen, 5490Ft