Jarmusch is vámpírokkal támad
Vámpírfilmet tervez Jim Jarmusch kultrendező, olyan filmek direktora, mint a Florida, paradicsom, az Éjszaka a Földön, a Halott ember, a Szellemkutya vagy a Kávé és cigaretta. Mia Wasikowskával, az Alice Csodaországban sztárjával...

...és Michael Fassbenderrel, a Becstelen brigantyk és az X-Men - Az elsők színészével áll össze, akik egyébként dolgoztak már együtt korábban is (a Jane Eyre legújabb, 2011-es adaptációjában). Az egyelőre cím nélküli vérszívóhorrrorban benne lesz John Hurt és Tilda Swinton is (akit Jarmusch a Broken Flowers - Hervadó virágokban és Az irányítás határaiban is dirigált). 

„Már évek óta tervezgetem ezt a filmet, és most alig várom, hogy végre megvalósíthassam ezekkel a nagyszerű színészekkel” – nyilatkozta a Screen Dailynek a rendező a projektről, melyről annyit lehet még tudni, hogy Swinton, Wasikowska és Fassbender vámpírok lesznek benne, és 2012 elején kezdik a forgatást németországi és marokkói helyszíneken. 

Nem Jim Jarmusch egyébként az egyetlen kultfilmes rendező, aki mostanában vámpírfilmet tervez: Neil Jordan, az Interjú a vámpírral után visszatér a vérszívókhoz, és Byzantium címmel még az idén bemutatja Saoirse Ronan és Gemma Arterton főszereplésével készülő vámpíros moziját.

wenn
2011.05.17