Fiataloknak szóló fantasy sorozatot indított az MR1 – Kossuth Rádió
Hosszú idő után újra fiataloknak szóló hangjátéksorozatot indított a MR1-Kossuth Rádió. A március 12-én debütált Időfutár Tasnádi István ötlete alapján, Tövisházi Ambrus zenéjével készül, és egy kamaszlány kalandjait követi – térben és időben is.

A 21. századi hangzásvilágú sorozatot hétköznapon esténként (fél nyolckor) adja a közrádió.

Hanna, a szegedi kamaszlány állandóan költözködő szüleivel most éppen Budapesten kezdi újra immár sokadik alkalommal – az életét. Legjobb barátnőjével, Zsófival szinte állandó chat- és sms-kapcsolatban áll, így már rögtön, a fővárosba költözésük napján egy különös eseményről tudósíthatja barátnőjét. A belvárosi kerületben, ahova a család költözött, éppen lomtalanítást tartanak, és a bérházuk előtt felhalmozott, feleslegessé vált kacatok között nézelődve egy furcsa alakba botlik Hanna: egy idős, valószínűleg bomlott elméjű emberbe, aki egy kis fémtárgyat dédelget. Ez az apró tárgy később központi szerepet tölt be a sorozatban, és egy kalandokban bővelkedő, titkos világot nyit meg Hanna és barátnője előtt… 

Hogy az Időfutár története szerint pontosan mi fogadja a kamaszlányokat abban a bizonyos másik világban, arról a sorozat indulása előtt korai volna még beszélni, különösen azért, mert a 21. századi hangzásvilágú fantasy sorozat történetformálása is meglehetősen modern lesz. A hallgatók a rádió napi adásai, illetve a sorozat honlapja mellett a Facebookon is követhetik majd, sőt majd maguk is alakíthatják a történetet. 

A kortárs rádiójáték két főszereplőjére – ahogy az osztálytársaikat alakító fiatalokra is – egy több napos, közel hatszáz érdeklődőt megmozgató szereplőválogatáson talált rá a stáb. Salamon András rendező a Budapest környéki Kakucsról érkező, 18 éves Herman Flórára osztotta Hanna szerepét, aki korábban egy színdarabban és egy rádiójátékban is bizonyította már a tehetségét. Barátnőjét, Zsófit Nagy Katica alakítja majd, aki fiatal kora ellenére már keresett szinkronszínésznek számít. 

(MTVA) 

2012.03.13