Ámen

olvasói
(0)
Két rendszer: a náci gépezet, valamint a Vatikán és a szövetséges diplomácia küzd egymással egy olyan korban, mely reméljük soha nem ismétlődhet meg. Két férfi belülről veszi fel a küzdelmet az embertelenséggel szemben. Az egyik oldalon a civil életben kémikus végzettségű Kurt Gerstein SS tiszt. Ő látta el a táborokat Cyklon B-vel, miközben saját és családja életének kockáztatásával fáradhatatlanul próbálta leleplezni a tudomására jutott bűnöket, melyekről értesítette a szövetségeseket, a pápát, a németeket és templomaikat... A másik oldalon az ifjú jezsuita, Ricardo, a kegyetlenséggel akár életük árán is szembeszálló papságot képviselő kitalált figura... A film ítélet azok hallgatása felett, akik tudtak a borzalmakról, mégsem törték meg a csendet, pedig megtehették volna...

|
Amen.
amerikai-francia-német-román filmdráma, 132 perc, 2002
Egy SS-tiszt egy fiatal jezsuita segítségével értesíteni akarja a pápát a németországi népirtásról. Vitatott és vitatható alkotás, amely a római egyház felelősségét pedzi a holokauszttal kapcsolatban.
Rendező:

Costa-Gavras

Forgalmazza: Budapest Film
(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.