Apocalypto

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (355)
Moziba menni többek közt azért jó, mert ott olyat láthatunk, amit máshol nem. Az Apocalyptóban például a Kolumbusz előtti maja birodalmat, ráadásul egy bennszülött szemével. Ahogy lépésről lépésre közeledünk a titkok feltárulásának pillanatához egészen a maja piramis csúcsán bekövetkező rettenetig, könnyen tátva felejthetjük a szánkat.
Mel Gibson utóbbi két rendezői munkájában, A rettenthetetlenben és A passióban már bizonyította, hogy van érzéke a harc, illetve a szenvedés bemutatásához, most újabb, nehezen felejthető vizuális élményekkel gazdagít e témakörökben. Egy őserdőbeli, a természettel harmóniában élő, vadászó törzs idilli hétköznapjait ismerhetjük meg a film első jelenetei során, míg fel nem tűnik egy kíméletet nem ismerő, katonai fegyelemben támadó indiáncsapat. Innentől A passió lélektani nyomvonalán halad tovább a történet, az elviselhetetlennel határos szenvedés stációit követhetjük, amint a szétpiercingelt fejű harcosok foglyaikat az apránként kiderülő végcél felé vonszolják. 
 
Mivel a további hitelesség kedvéért maja nyelvű, de azért feliratozott dialógusokból sem derül ki túl sok, csak annyi, hogy mindenkit baljós előjelek nyugtalanítanak, a cselekmény fordulatai többnyire meglepőek, sőt sokkolóak, ezért jobb, ha erről nem értekezünk többet. Kedvcsinálónak csak annyit, hogy a film utolsó harmada a klasszikus utolsó pillanat dramaturgia szabályait követő akciófilm, nagy leszámolással és mindenekelőtt recsegő-spriccelő vérontással. 
nelson
2006.12.20
|
Apocalypto
amerikai történelmi dráma, 138 perc, 2006
Közép-Amerika, mielőtt Kolumbusz partot ért volna: út a dzsungelből a piramis csúcsára és vissza. A rettenthetetlen és A passió rendezőjének újvilágbeli vérorgiája maja nyelven.
Rendező:

Mel Gibson

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2006. december 28.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.