Arthur és a villangók

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (382)
Ki gondolta volna, hogy Luc Besson, a nyolcvanas évek egyik legeredetibb hangú rendezője, a francia közönségfilm megmentője, Gallywood megteremtője egy animációs gyerekmesével búcsúzik a direktori széktől?
Az Arthur és a Villangók persze nem közönséges dajkamese, hiszen a köpcös ezermester mindig is a különböző műfajok ötvözésében (és a legsikerültebb megoldások kölcsönvételében) volt a legjobb, így ez a filmje is tartogat meglepetéseket azok számára, akik már rongyosra lapozták otthon a Benedek Elek-kötetet, és DVD-gyűjteményüket is szénné nézték. 
 
Az iskolai szünidejét nagymamájánál (Mia Farrow) töltő tízéves kisfiú, Arthur (Freddie Highmore) kalandja a családi mozidélutánok modorában indul, lélekemelő zenével és fürge karakterábrázolással, ám a kiskrapek - miként Dorothy és kutyája, vagy éppen a Végtelen történet főhőse - hamarosan egy másik világba dobbant, hogy megtalálja azt a kincset, amivel megóvhatja a mamit a kilakoltatástól, és megmentheti a kertben élő aprónépek birodalmát a biztos pusztulástól. A bevetés sikere érdekében - némi afrikai törzsi segítséggel - morzsányi méretűre zsugorodó Arthur azonban más, mint filmtörténeti sorstársai: a fű alatti világban játszódó epizódokat ugyanis a készítők igényes számítógépes grafikával alkották meg, hogy a baráti Villangók és az őket sakkban tartó gonosz Maltazár világa még izgalmasabb és igazán szemkápráztató legyen. 
 
Nos, kalandban valóban nincs hiány, a kis lények egyenesen cukik, horogra akad némi szerelem, Besson bácsi a felnőtteknek is szór el poénokat, de egy szenvedélyéről sajnos képtelen volt lemondani: a Ponyvaregény zenéjének újbóli megidézéséről. 
csmozi
2006.12.20
|
Arthur and the Invisibles
amerikai-francia animációs film, 102 perc, 2006
A tízéves Arthur bevetésre indul nagyanyja kertjébe, hogy megtalálja a családi kincset és megmentse az ott élő kis manócskákat. Az ötödik elem rendezőjének animációs meséje.
Rendező:

Luc Besson

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2006. december 28.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.