Az ágyban

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (48)
Nincs is szebb annál, ha két szép, egészséges test egymásnak simul, és ha még érdekes dolgokról is tudnak okosan beszélgetni utána, akkor még sincs kihalásra ítélve az egész emberi faj!
Daniela és Bruno két kedves, intelligens és mutatós fiatal, történetesen Chiléből, akik egy bulin egymásba szaladnak, aztán egy kifejezetten olyan célra létesített motel szobájában találják magukat, és teszik azt, amit ilyenkor szoktak. Ezt hívják egyéjszakás kalandnak: csak szex és más semmi. De mégis megváltozik valami. Ők ketten lassan kezdenek kinyílni egymás felé. És mivel persze Santiago de Chile is csak egy olyan kis falu, mint Budapest, előkerülnek közös ismerősök, egymásba hajló történetek, majd a személyes vallomások, sőt némi filmelméleti értekezésre is sor kerül. Mindez egy szobában, gyakorlatilag ugyanazon az ágyon játszódik, és bár mindez díszletszerűen olyan, mint egy kamaradráma, valahogy minden természetesen zajlik.
 
Az alaphelyzet erősen emlékeztet Richard Linklater 1995-ös filmjére, a Mielőtt felkel a Napra, de ez sokkal intimebb, sokkal lemeztelenítettebb - szó szerint -, valahogy őszintébb. És sokkal szexibb is, merthogy hőseink időnként egymásnak esnek, és ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, úgy változik át a vad szeretkezés gyengéd ölelkezéssé. A fiatal Juliette Binoche-ra emlékeztető Blanca Lewin és Gonzalo Valenzuela pedig szép és kívánatos fiatalok, megfelelő kisugárzással és egymásra hangoltsággal ahhoz, hogy Az ágyban úgy is nézhető és élvezhető legyen, hogy tulajdonképpen semmi sem történik benne.
Vízer
2006.12.27
|
En la cama
chilei-német romantikus filmdráma, 85 perc, 2005
Két szép ismeretlen egy zűrös estén egy ágyban végzi, majd nemcsak testileg, hanem lelkileg is közeledni kezdenek egymáshoz. Okosan erotikus kamaradráma Chiléből, franciás felhangokkal.
Rendező:

Matías Bize

Színész:

Blanca Lewin
(Daniela)

Gonzalez Valenzuela
(Bruno)

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2007. január 4.
(6 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:05
Harry Potter és a félvér herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:10
Gombos Jim és Lukács, a masiniszta
német családi film, 2018
18:10
A csodálatos Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2014
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:15
Túl az Óperencián
amerikai kalandfilm, 1992
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.