Elveszett világ

olvasói
8/10 (12)
Conan Doyle-ról a legtöbben azt hiszik, hogy megírta a Holmes-regényeket, azt annyi. De nem, mert ezt is ő írta például, és olyan jó lett, hogy számtalan filmes adaptációja létezik, filmen át a sorozatig.
Challenger professzort (Columbo) egyedi véleményalkotása és elméletei miatt nem nagyon szeretik a tudóstársadalom tagjai, akik a semmiért kapják a zsíros állami tiszteletdíjakat. Filmünk idején azonban még ő is elég messzire rúgja a pöttyöst, mikor kijelenti, hogy élő dinoszauruszokat fedezett fel az Amazonas mélyén! Makacs kitartása révén sikerül a kételkedők közül néhányat meggyőznie, így elindulhat az expedíció az ismeretlenbe.  
 
Az Amazonas felső folyásánál hajózva megtalálják azt a fennsíkot, melyről már középkori portugál utazók is beszámoltak, de elsőre lehetetlennek tűnik, hogy feljussanak oda. Végül mégiscsak találnak egy ösvényt, ami felvezet a fennsík páratlan világába, ahol minden képzeletet felülmúló, az évmilliók óta kihaltnak hitt fajok sokasága él. Sokuk komoly veszélyt jelent az emberiségre, és én őszintén örülök, hogy még nem találták meg a levezető utat! 
háopépé
2006.01.05
|
The Lost World
amerikai-angol-német kalandfilm, 150 perc, 2001
Rendező:

Stuart OrmeIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.