Shop-show

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (6)
Lehet Kevin Smith-t szeretni és lehet eléggé nem bírni, a hozzáállás főleg azon múlik, hogy ki mikor kapcsolódott be a duci önképzett rendező életművének követésébe.
Mert Smith első munkája, a pár ezer dollárból és néhány szereplővel, gyakorlatilag egy helyszínen készült Shop-stop - hát igen, nem jó a magyar cím - gyakorlatilag zseniális, és utána már sok minden megbocsátható. Pédlául a Shop-show is, ami majdnem ugyanazt a receptet rágja át, csak több pénzből és ismert arcokkal készült - gyengébb is lett sokkal elődjénél, vagy az utána készült Képtelen képregénynél, de így is szórakoztató - hála a kaján vigyorú Jason Lee-nek, akit azóta főleg a Nevem Earl-ből ismerhet a nagyérdemű. Brodie és T. S. évek óta barátok.
 
Közös érdeklődési körük - a képregények, a gyorséttermi kaja, a televíziós show-k és a csajok iránti rajongás - köti őket össze. Sajnos barátnőik ugyanazon a napon dobják őket, és a két fiú a plázában bolyongva akarja leküzdeni a stresszt és az unalmat. Ismerősökkel futnak össze, és durva tréfákat űznek az emberekkel. Egyszer csak rájönnek, hogy volt barátnőik is a bevásárlóközpontban vannak. Vajon hogyan szerezhetik vissza őket? Hát egy ostoba vetélkedő segítségével, amelyből az is kiderülhet, hogy bizony mindig vannak jobb csajok azoknál, akiket megkaphatunk - de sajnos ugyanez vonatkozik a pasikra is. A filmnek persze most sem a történet az erőssége, hanem a dumák, pontosabban benyögések, amelyek szokás szerint nem a főszereplőktől, hanem a vicces mellékszereplők felől érkeznek. A Szupermen potenciájáról és nemzési képességeiről szóló érvelés ma is időtálló - és tényleg elgondolkodtató! -, ha valaki csak egyszer is látta a Shop-show-t, az egészen biztosan megjegyzi magának a bűzöstenyér-trükköt!

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.01.23
|
Mallrats
amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 1995
Rendező:

Kevin Smith

Színész:

Ben Affleck
(Shannon)

Shannen Doherty
(Rene)

Claire Forlani
(Brandi)

Jason Lee
(Brodie)

Jeremy London
(TS Quint)

Joey Lauren Adams
(Gwen)

Renée Humphrey
(Tricia)

Jason Mewes
(Jay)

Kevin Smith
(Néma Bob)

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:10
18:15
Fivérek
holland film, 2017
18:20
Sirály
amerikai vígjáték, 2018
18:20
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
18:30
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
11:36
Sam, a tűzoltó
VI. évad, 13. rész: Fireman Sam 06 1013
11:40
Töf-Töf elefánt III. sorozat
magyar animációs filmsorozat, Csereberélő
11:40
Vadócok
2018, I. évad, 9. rész: Szörny a kertben
11:40
Chuck megoldja
I. évad, 13. rész: Üstökös-üldözés
11:40
Mr. Bean
2002, I. évad, 91. rész: Kemping
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.