Kutyabajnok

olvasói
6/10 (1)
A miami fogorvos, Ted Brooks (Cuba Gooding, Jr. - Jerry Maguire - A nagy hátraarc; Üldözési mánia) egy nap különös faxot kap, mely feje tetejére állítja addigi életét. Az üzenet szabályosan traumatizálja Brooksot, hiszen nem csak az derül ki belőle, hogy balkézről született - azaz a szüleinek hitt személyek voltaképp nevelőszülei -, hanem az is, hogy igazi édesanyja Alaszkában élt, és épp a napokban halálozott el.


A bikinis csajok látványához és a napsütéshez szokott Brooksnak el kell hát utaznia Alaszkába, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, kiderül, hogy egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt, amely hét jól fésült szibériai szánhúzó kutyából és egy csapzott border collie-ból áll. Hősünknek nem csak az ebekkel, a mostoha körülményekkel és az elemekkel kell megküzdenie az új helyen, hanem a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel (James Coburn - A hét mesterlövész; Kisvárosi gyilkosság) is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy Brooksot visszaküldje melegebb éghajlatra. Ő azonban - már csak azért is, mert édesapjának kilétét továbbra is a sűrű alaszkai köd fedi - marad, sőt elhatározza, hogy indul a környék nevezetes szánhajtó versenyén is.A Kutyabajnok az elmúlt időszak egyik legnagyobb sikere volt az Egyesült Államokban, a film úgy kaszált a mozipénztáraknál, hogy az még az alkotókat is meglepte. A környezet pazar, a számítógép generálta trükkök - melyeket elsősorban a kutyák ábrázolásakor vetettek be - igen hatásosak, a színészek pedig egyaránt jól teljesítenek a tréfásabbra hangolt és a drámaibbra vett jelenetekben is. A film originális családi mozi, a szó jó értelmében.
Tutajos
2002.04.11
|
Snow Dogs
amerikai-kanadai vígjáték, 99 perc, 2002
Rendező:

Brian Levant

(5 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:15
Egy házasság helyzete - A film
angol vígjáték, 2019
18:15
Dupla vagy minden
amerikai romantikus vígjáték, 2010
18:30
Scooby-Doo és a szamuráj kardja
amerikai animációs film, 2009
18:50
Megőrjítesz Susana
mexikói romantikus film, 2016 (feliratos)
19:00
A feláldozhatók 2.
amerikai akciófilm, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.