Kutyabajnok

olvasói
6/10 (1)
A miami fogorvos, Ted Brooks (Cuba Gooding, Jr. - Jerry Maguire - A nagy hátraarc; Üldözési mánia) egy nap különös faxot kap, mely feje tetejére állítja addigi életét. Az üzenet szabályosan traumatizálja Brooksot, hiszen nem csak az derül ki belőle, hogy balkézről született - azaz a szüleinek hitt személyek voltaképp nevelőszülei -, hanem az is, hogy igazi édesanyja Alaszkában élt, és épp a napokban halálozott el.


A bikinis csajok látványához és a napsütéshez szokott Brooksnak el kell hát utaznia Alaszkába, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, kiderül, hogy egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt, amely hét jól fésült szibériai szánhúzó kutyából és egy csapzott border collie-ból áll. Hősünknek nem csak az ebekkel, a mostoha körülményekkel és az elemekkel kell megküzdenie az új helyen, hanem a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel (James Coburn - A hét mesterlövész; Kisvárosi gyilkosság) is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy Brooksot visszaküldje melegebb éghajlatra. Ő azonban - már csak azért is, mert édesapjának kilétét továbbra is a sűrű alaszkai köd fedi - marad, sőt elhatározza, hogy indul a környék nevezetes szánhajtó versenyén is.A Kutyabajnok az elmúlt időszak egyik legnagyobb sikere volt az Egyesült Államokban, a film úgy kaszált a mozipénztáraknál, hogy az még az alkotókat is meglepte. A környezet pazar, a számítógép generálta trükkök - melyeket elsősorban a kutyák ábrázolásakor vetettek be - igen hatásosak, a színészek pedig egyaránt jól teljesítenek a tréfásabbra hangolt és a drámaibbra vett jelenetekben is. A film originális családi mozi, a szó jó értelmében.
Tutajos
2002.04.11
|
Snow Dogs
amerikai-kanadai vígjáték, 99 perc, 2002
Rendező:

Brian Levant

(5 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.