Átok 2.

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (93)
A nagy kérdés az: miért ijedünk meg ugyanazoktól a régi ijesztgetős trükköktől újra és újra, mint a szenilis nagymama reggelente a saját tükörképétől? Pláne egy folytatásban, ahol ugyanazok az indítékok, a halálnemek és a hangeffektek?
Pedig a dolog most is működik, a gonosz kislány újra lecsap, és megint randa fekete hajszálak tekergőznek a lefolyóban! Mert bár a befejezés is azt sugallta, hogy az alacsony rezsijű, de mégiscsak elátkozott tokiói házat mégsem sikerült hatástalanítani, így az első rész hősnőjétől egy rövid, ám intenzív kórházi nyitójelenet után annak húga, a szöszi Aubrey Aubrey (Amber Tamblyn) veszi át a véres, nyálas stafétabotot. Oknyomozásában egy japán fotóriporter, Eason (Edison Chen) segíti, ő ugyanis évek óta vizsgálódik az átokkal vert kégli ügyében - aztán mégis van olyan hülye, hogy bemenjen -, de hogy sűrűsödjön a cselekmény, egy chicagói család és néhány kíváncsi és formás diáklány is megkapja a magáét. Utóbbiak felelnek a sikoltozás-faktorért, és ők tartják a szexi alsóneműfrontot is, arról nem is beszélve, hogy ki látott már olyan egészséges horrorfilmet, ahol nem áldoznak be néhány hajadont? 
 
Takashi Shimizu rendező a két eredeti japán Átok-mese után a második amerikai verziót is inkább a valóban hátborzongató kísértetekre építi, mint egy igazán kerek történetre, vagy mondjuk briliáns színészi teljesítményekre. A Sarah Michelle Gellar helyét átvevő Amber Tamblyn játékában ugyan van valami, amit leginkább semmilyenek lehetne nevezni, de bájos az arca, és tágra nyílt szemében pompásan tükröződik a rettegés! 
Vízer 2
2007.01.04
|
The Grudge 2
amerikai horror, 95 perc, 2006
A remake folytatásában az első részben üldözött Karen húgát fenyegeti az átok. Para átokkal-vonóval.
Rendező:

Takashi Shimizu

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2007. január 18.
(4 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
18:05
Dumbó
amerikai fantáziafilm, 2019
18:15
Rudi malac újra száguld
német családi film, 2007
18:15
Kézikönyv randevúhoz
kanadai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Félvilág
magyar thriller, 2015
18:30
Nevem: Senki
olasz-francia-német akcióvígjáték, 1973
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.