Vaklárma

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (2)
A Wilder-Pryor páros munkásságához nosztalgikus élményeim kötődnek: a Dutyidili egyike volt azon filmeknek, melynek köszönhetően osztályfőnöki figyelmeztetésben részesítettek a kisdobosavatás alatt elejtett, alig hallható bazmegelésért.
A malőrnek köszönhetően a Vaklármát már csak a szomszéd srác videóján volt alkalmam megtekinteni, és bizton állíthatom, hogy hűen szolgálta szókincsem további gyarapodását. Persze a kereskedelmi televíziók szinkronkasztrálásért felelős osztaga azóta hangyaszorgalommal cseréltette le a mimóza füleket sértő kifejezéseket egy-egy frappáns „kutyafáját” vagy „a macska rúgja meg” szófordulatra. Szóval, aki az önfeledt nosztalgiázás reményében ül neki a film megtekintésének, azt óhatatlanul csalódás éri.  
 
No, de miről szól a sztori? Dave és Wally, a süket-vak páros egy bűnügy kellős közepén találja magát, mikor a közelükben lelőnek egy bukmékert, hátrányos helyzetüknek köszönhetően azonban nem kis erőfeszítésükbe kerül, hogy bizonyítsák ártatlanságukat. 
kirsch
2009.05.13
|
See No Evil, Hear No Evil
amerikai vígjáték, 103 perc, 1989
Rendező:

Arthur Hiller

Színész:

Gene Wilder
(Dave Lyons)

Richard Pryor
(Wallace 'Wally' Karue)

Kevin Spacey
(Kirgo)

Joan Severance
(Eve)

Alan North
(Braddock)

Anthony Zerbe
(Sutherland)

Lauren Tom
(Mitzie)

(5 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.