Szitakötő

olvasói
10/10 (2)
Az ezredvégen feltűnően nagy divatba jöttek a természetfeletti jelenségekkel foglalkozó könyvek és filmek, ezt néhány évvel ezelőtt tipikus kortünetnek értékelte mindenki. Aztán elmúlt az ezredforduló és a téma továbbra sem veszített népszerűségéből - talán mégsem az évszámokhoz kötődik a közönség érdeklődése a látható világon túli, sőt az élők világán túli jelenségek iránt. A hatodik érzék világsikere óta a halottak lassan kezdenek Hollywood állandó szereplőgárdájához tartozni, a Szitakötő pedig épp az egyik legújabb lenyomata ténykedésüknek.


A filmben Kevin Costner egy chicagói sebészt alakít, akinek várandós felesége hivatástudatból a venezuelai indiánok közé megy gyerekeket gyógyítani. Jön egy vihar, földcsuszamlás, busz a folyóba, és az otthon aggódó férjet már csak az asszony halálhíre éri el. Azaz annál jóval több: idővel egyre több furcsa jelzés érkezik Joe-hoz, mintha felesége a másvilágról üzenne neki. Hol egy-egy halálból visszahozott, kis páciens a kórházban hoz hírt Emilytől, hol a legváratlanabb helyen és pillanatokban feltűnő szitakötő-motívumok emlékeztetik Joe-t feleségének jellegzetes anyajegyére. A doktor hinni kezd a jeleknek, és nyomozásba kezd: repülőre száll, hogy a tragédia helyszínén találja meg a választ a rejtélyre.A film nem túl ígéretesen indul, majd meglehetősen hosszadalmas kibontakozáson keresztül jut el legerősebb részéhez, a megoldáshoz, amely meglepő fordulattal kerekre zárja a történetet. A thriller műfajában ez ritka erény, általában épp a zárás szokott csalódást okozni. A történet a film valódi hőse, a néző figyelmét a kíváncsiság köti a vászonra, a főszerepet játszó Kevin Costner és Tom Shadyac rendező (Ace Ventura, Patch Adams) pedig derekasan ellátják a dolgukat a sztori szolgálatában.
nelson
2002.07.04
|
Dragonfly
amerikai-német thriller, 104 perc, 2002
Rendező:

Tom Shadyac

(4 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.