Véres gyémánt

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (193)
Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne: fogd A smaragd románca kalandcentrikus akciórománcát, keverd össze A Nap könnyei fontoskodó politikai üzenetével, adj hozzá pár tehetséges arcot, és az egész kevercs kavargatását bízd egy jó ízlésű iparosra - máris kapsz egy jól fűszerezett, tartalmas, kellően véres és kellemesen tanulságos filmet.
Külön örömöt szerez, hogy az eseményeket előrelendítő dél-afrikai zsoldost alakító DiCaprio A tégla után újra bebizonyítja, hogy végleg kinőtt a cérnahangú-kölyökképű kategóriából, és elhisszük neki, hogy képes végigvezetni egy helyi halászt (Djimon Hounsou) és egy amerikai újságírónőt (Jennifer Connelly) Sierra Leone polgárháborús övezetén.
 
Merthogy a Véres gyémánt nem más, mint politikai gyorstalpalóval egybekötött tanulmányi kirándulás a fekete kontinensen, ahol bármilyen természeti kincs felbukkanása vérontáshoz vezet, és a nyugati zsoldosok ugyanolyan lelkesedéssel irtják a népet, mint a helyi gerillák vagy a kormánykatonák. Edward Zwick rendező (Az utolsó szamuráj) a több mint kétórás játékidőben elegáns egyensúlyt talál akció, dikció és szerelem között, így a családjától elhurcolt, gyémántbányai kényszermunkára fogott Solomon Vendy (Hounsou) által talált diónyi méretű rózsaszín gyémánt keresésének története egyszerre izgalmas, látványos és megható - magyarul tökéletes moziélmény nyújt. 
 
Vigyázat, a film érzékeny lelkű lányoknak (a végtagcsonkítások miatt), illetve gyémánt fülbevalós nagymamáknak (lelkiismereti okokból) nem ajánlott; emberi jogi aktivistáknak azonban kötelező! 
 
csmozi
2007.01.24
|
Blood Diamond
amerikai akciófilm, 143 perc, 2006
Két egykori hajóslegény, a Titanic és az Amistad hőse végigszaladja a polgárháború dúlta Sierra Leonét egy elásott gyémántért. Vérbeli akciófilm izzadó hősökkel és súlyos üzenettel.
Rendező:

Edward Zwick

Színész:

Leonardo DiCaprio
(Danny Archer)

Djimon Hounsou
(Solomon Vandy)

Jennifer Connelly
(Maddy Bowen)

Arnold Vosloo
(Coetzee ezredes)

David Harewood
(Poison kapitány)

Jimi Mistry
(Nabil)

Michael Sheen
(Rupert Simmons)

Stephen Collins
(Walker nagykövet)

Marius Weyers
(Rudolf Van De Kaap)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. február 1.
(14 kép)


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Filmek a TV-ben
18:10
Bolondok felvonulása
francia vígjáték, 1993
18:25
Styx - Hamis szelek
német film, 2018
18:50
Tű, cérna, szerelem
indiai romantikus dráma, 2018
18:55
Az örömapa
amerikai vígjáték, 1991
19:00
A préda
francia akciófilm, 2011
Ha egy koncertre mész el hétfőn, az legyen a csodás Városminor Kamarazenekar koncertje. Skandináv, finn, észt és orosz szerzők művei. 19:30 #nemaradjle #varosminor #eszak #zeneajanlo #koncertajanlo #programajanlo #korus #koruskoncert #skandinavzene #eszakizene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.