A zöldfülű

olvasói
8/10 (24)
Az ifjú felügyelőt, David Ackermant (Charlie Sheen) úgy jutalmazzák jó munkájáért, hogy előléptetik, majd rögtön vissza, ugyanis társat is kap a kemény és szívtelen (meg ráncos) Nick Pulovski személyében.
Az öreg nem éppen egy leányálom a kezdő zsaruk számára: hirtelen haragú, kegyetlen, sokat megélt fickó, aki nem riad vissza az erőszaktól, és nem esik kétségbe egy kis vér láttán. Akárcsak a szomszédos, pályaudvari hajléktalancsászár! Ackerman sem egyszerű eset, bár ő éppen az ellentétes póluson, ő gazdag családját akarja bosszantani azzal, hogy rendőrnek állt. Ezenkívül lelkiismeretfurdalás is gyötri korán elvesztett fivére miatt, akinek haláláért önmagát okolja. Szegény!
 
E lelki nyomor arra készteti, hogy mindent inkább ezerszer megfontol, mielőtt döntene, így jól ellensúlyozza a pofonkérdező módszerrel dolgozó Pulovskit, akinek az oldalán egyik pillanatról a másikra Los Angeles legelvetemültebb emberei között találja magát. Az újoncnak hamarosan a saját bőrén kell tapasztalnia, hogy maga a túlélés ezerszer fontosabb, mint a könyvekből tanult irányelvek, és végül majd a salleralagúttal is megbarátkozik, akárcsak Pulovski vele. Azon ritka egyvelegek egyike, mikor jól megfér a szikár humor a pörgős, gondolkodást nem igénylő akció mellett.
háopépé
2007.02.02
|
The Rookie
amerikai akcióvígjáték, 121 perc, 1990
Rendező:

Clint Eastwood

Színész:

Clint Eastwood
(Nick Pulovski)

Charlie Sheen
(David Ackerman)

Raul Julia
(Strom)

Sonia Braga
(Liesl)

Tom Skerritt
(Eugene Ackerman)

Lara Flynn Boyle
(Sarah)

Pepe Serna
(Raymond Garcia)

Marco Rodríguez
(Loco Martinez)

Donna Mitchell
(Laura Ackerman)

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.