A boldogság nyomában

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (68)
Vajon ki az a hollywoodi nagyágyú, aki hitelesen tudna életre kelteni a vásznon egy olyan különleges figurát, aki hajléktalanszálláson készül a brókervizsgára, szabadidejében Rubik-kockát pörget, festékes kezeslábasban vonul be az őrszobára, és még arra is marad idege, hogy kvázi az élet összes nagy dolgára megtanítsa kisfiát, aki ráadásul egy kínai óvodába jár?
Az ideális választás a szerepre minden bizonnyal az esetlenül szeretnivaló Robin Williams (betegség esetén Tom Hanks) lett volna, csakhogy a nagyobb drámai hatás kedvéért az alkotók lemondtak a tuti befutóról, és olyasvalakit választottak, aki játék nélkül is nagyobb tömegeket tud megszólítani: egy feka popsztárt. 
 
Ráadásul nem is hibáztak, hiszen ez a „valós eseményeken alapuló” történet körülbelül annyi meglepetést tartogat a néző számára, mint az Évgyűrűk első évadjának DVD-kiadása, de öröm nézni, hogy legalább Smith számára kihívást jelent a jókora anyagi csődbe került, de szorgalommal és szeretettel végül mindent megoldó Chris Gardner megszemélyesítése. A hetvenes évek San Franciscója kissé naftalinszagúra sikeredett, de a látványterv sterilségéért szinte maradéktalanul kárpótol bennünket a kis Garndert alakító kis Smith helyes pofája, valamint a tény, hogy a különböző nagyemberek (J-ügynök, Muhammad Ali) mellett rapper barátunk a kisemberekkel is aktívan szimpatizál. 
 
Reménykedő lúzereknek kifejezetten ajánlott, de azok sem fognak csalódni benne, akik a megtörtént esetekért rajonganak - hiszen azért is jó beülni a moziba, mert addig sem történik velünk semmi, amiből később valós alapú filmet lehetne forgatni... 
 
csmozi
2007.02.13
|
The Pursuit of Happyness
amerikai filmdráma, 117 perc, 2006
A munka nélküli apuka versenye az idővel, a pénztelenséggel és az egyedüli gyereknevelés nehézségeivel a hetvenes évek San Franciscójában. Will Smith lemegy szocreálba.
Színész:

Will Smith
(Chris Gardner)

Jaden Smith
(Christopher)

Thandie Newton
(Linda)

Brian Howe
(Jay Twistle)

James Karen
(Martin Frohm)

Dan Castellaneta
(Alan Frakesh)

Kurt Fuller
(Walter Ribbon)

Kevin West
(a világ legjobb apukája)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. február 15.
(9 kép)


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
22:45
Még egy kis pánik
amerikai krimivígjáték, 2002
22:50
Batman Superman ellen - Az igazság hajnala
amerikai fantasztikus akciófilm, 2016
23:00
Columbo: A döntő játszma
amerikai krimi, 1972
23:00
Dredd
amerikai akciófilm, 2012
23:00
Fűrész 3.
amerikai horror, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.