Apró titkok

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (34)
Teljes állású szülőnek lenni nem leányálom, még leányanyáknak sem, ezt a kérdést ráadásul az amerikai középosztály kertvárosi otthonának fojtogató légkörében lehet igazán jól boncolgatni. Miként azt Todd Field is teszi.
Field, aki előző filmjével, A hálószobában-nal már komoly sikert aratott a családi dráma kategóriában, most egy otthonához és gyermekeihez láncolt férfi és nő furcsa kapcsolatán keresztül ad látleletet az amerikai társadalomról. A szókimondó Sarah (Kate Winslet) férje savanyú reklámkukac, a jóképű Brad (Patrick Wilson) neje karrierista modern nő, így ők ketten babakocsit tologatnak egész nap, míg egymásba nem botlanak. Találkozásuk egybeesik egy börtönből szabaduló pedofil (Jackie Earle Haley) hazatértével, ezért nemcsak az ő életük bolydul fel, hanem szűk látókörű környezetük is.
 
Lesz is románc meg dráma, kis és nagy hazugságok, forró ölelések és forrongó indulatok! A vígjátéki felütés és a romantikus szál ugyanis lassan sötét tragédiába fordul át, hiszen a sokszereplős tablónak csak egy része a szerelmi történet, így számos mellékszereplő különböző mértékben súlyos személyes tragédiáját ismerhetjük meg. A rendező kissé szenvtelenül, de remek koreográfiával mozgatja szereplőit, kihasználja érzelmi fogyatékosságukat - mert itt mindenki bűnös és esendő -, de átélhető szimpátia nélkül az eredmény inkább olyan, mint egy remekül fotózott, ügyes formagyakorlat. Kate Winslet persze most is csodás, akárcsak Jennifer Connelly, aki sajnos csak epizódszerepet kapott. Ajánljuk kismamáknak és nagypapáknak. 
 
Vízer
2007.02.07
|
Little Children
amerikai filmdráma, 130 perc, 2006
Fülledt kertvárosi románcok és elfojtott tragédiák sora Todd Field némi szarkazmussal tálalt, kegyetlenül precíz tanulmányában, avagy mivé fajulhat a sok babakocsi-tologatás.
Rendező:

Todd Field

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. február 15.
(5 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.