Malac a pácban

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (79)
A Pulitzer-díjas amerikai író, E.B. White Charlotte’s Web című klasszikus mesekönyvéről hazánkban nemigen hallani, pedig világszerte igen népszerű.
A filmművészet is előszeretettel nyúl hozzá, legutóbb Marc Evans Traumájában ismerhettük fel elemeit, igaz, elég kreatívan felhasználva: egy hátborzongató thriller szimbólumai közé rejtve. Rajzfilm több is készült már a meséből, Gary Winick mostani próbálkozása viszont az első élőszereplős nagyjátékfilm, melyet a könyv ihletett. 
 
Az eredeti címből nem, de a magyarból kiderül, hogy mesénk főhőse egy malac, tehát örülhet minden kisgyerek és Babe-rajongó, mert újabb beszélő állatos filmet láthat, melyben ráadásul a malac mellett kedves birkák, aranyos libák, bájos bocik és egy édes paci is felbukkan. A nem annyira jó hír, hogy igen fontos szerephez jut egy patkány, és még fontosabbhoz egy pók - őket pedig már ugye senki sem szereti olyan nagyon. Mindezt kompenzálja viszont az ember főszereplő, a tizenkét éves Dakota Fanning (Világok harca, Nagydumás kiscsajok), aki - ha lehet - még az állatoknál is aranyosabb. Az meg a legnagyobb cukiság, amikor az aranyhajú kis Dakota megfürdeti barátját, a kismalacot (név szerint Wilburt), majd együtt alszanak az ágyban. 
 
A gyerekek rengeteg tanulságos meséből megtanulhatták már, hogy az állatokat szeretni és tisztelni kell, meg hogy a barátság mindennél fontosabb, a Malac a pácban viszont arra is felhívja a figyelmet, hogy még egy pók is lehet a világ legkedvesebb teremtménye - és mindezt ráadásul gyönyörűen és meghatóan teszi. 
fürkész
2007.02.07
|
Charlotte`s Web
amerikai családi film, 97 perc, 2006
E. B. White nálunk kevésbé ismert, de világszerte népszerű klasszikus meséje alapján készült, kedves, beszélő állatos családi film, melyből kiderül, hogy nemcsak az állatokat, de még a pókokat is szeretni kell.
Rendező:

Gary Winick

Színész:

Dakota Fanning
(Fern)

Kevin Anderson
(Mr. Arable)

Essie Davis
(Mrs. Arable)

Louis Corbett
(Avery)

Siobhan Fallon
(Mrs. Zuckerman)

Gary Basaraba
(Homer Zuckerman)

Beau Bridges
(Dr. Dorian)

Nicholas Bell
(miniszter)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. február 15.
(10 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Ízlésficam
amerikai vígjáték, 2006
18:20
Út a Marsra
mexikói kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai akciófilm, 2001
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.