Rocky III.

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (10)
Bár az átlagnézőt ez feltehetőleg hidegen hagyja, a sportfilm-szakértők boldogan értenek egyet abban, hogy a Rocky III. a Stallone-bokszfranchise legjobb része - vagy másképp fogalmazva, legszórakoztatóbb darabja.
Itt ugyanis két komoly ellenfelet - gonoszt - is kapunk egyszerre, viszont két pozitív hős is akad, hogy a mérleg ne billenjen el, és itt a legnagyobb a küzdelmek aránya a játékidő egészét nézve, és ez nem mellékes szempont. Rocky itt már csúcson van, a ring királyának számít, az emberek is rajonganak érte, és egy jótékonysági meccsen a hatalmas pankrátort, Thunderlipst (Hulk Hogan ezzel az szereppel alapozta meg igazi népszerűségét) is lenyomja. Akár vissza is vonulhatna, hiszen már tízszer is megvédte világbajnoki címét, de pusztán büszkeségből - vagy hiúságból? - kiáll egy heveskedő trónkövetelővel, a brutális Clubber Langgel, aki egy megalázó viadalon gyakorlatilag a földbe döngöli az elkényelmesedett Olasz Csődört. Rocky összeomlik, és amikor a meccs végén meghal apjaként szeretett edzője, mindent felad. Mielőtt azonban szögre akasztaná kesztyűit, egykori ellenfele, Apollo Creed meggyőzi arról, hogy csak úgy szerezheti vissza becsületét, ha ismét megküzd a fekete óriással.
 
Stallone eredetileg egy igazi bokszolót szeretett volna Clubber szerepére, és fel is kérte a nehézsúlyú Earnie Shaverst, aki egy edzőmérkőzésen annyira összeverte, hogy három menetben két bordáját is eltörte, pedig „kesztyűs kézzel” bánt vele. Ezután került a képbe Mr. T. vagyis Laurence Tureaud, a leggonoszabb gonosz a szériában - hozzá képest a negyedik rész Ivan Dragója (Dolph Lundgren) inkább egy karikatúra. És persze ne feledkezzünk el a legdögösebb Rocky-betétdalról sem, az Eye of the Tigerről, ami itt hangzott el először.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.10.10
|
Rocky III
amerikai akciófilm, 99 perc, 1982
(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.