Öszödik pecsét

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (39)
Aki látta vagy olvasta A Da Vinci-kódot, tudja, hogy minden mindennel összefügg: egy XV. századi festmény, annak alkotója, a templomos lovagrend, a Szent Grál, sőt maga Jézus Krisztus személyesen is befolyással lehet egy XXI. századi ifjú hölgy életére.
Aki pedig ismeri a Stefanovics Angéla-Kálmánchelyi Zoltán-Végh Zsolt alkotótrió korábbi munkáját, nevezetesen a Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy ha nincs kéz, nincs csoki címűt, az azt is tudja, hogy az önfeledt amatőrfilmes szórakoz(tat)ás (Szegény Peti nagymamája, Pesti mese: Óz, a nagy varázsló, uristen@menny.hu, Libiomfi) mellett filmeseink szeretnek az aktuális társadalmi-politikai jelenségekre is reagálni. 
 
Tehát A Da Vinci-kód-beli Sion rend-Az utolsó vacsora-templomos lovagrend-Sir Isaac Newton-Rosslyn-kápolna vonal mintájára az Öszödik pecsétben egy fantasztikus álskandináv narráció segítségével egy Mona Lisának öltözött orosz kisfiútól Nostradamuson (és az igazi nagy jóson, Puszradamuson) keresztül eljutunk egészen az őszödi beszédig, és kiderül, mi az igazi kapcsolat Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között, hogy ki mozgatja valójában a szálakat és hogy mindehhez mi köze van Da Vinci Mona Lisájának és a modellként szolgált Gioconda asszonynak. De nem kell megijedni: az abszurd humor még ebbe a látszólag komoly témába is belefér, és ugyanolyan jól fogunk szórakozni, mint a Stefanovics-Kálmánchelyi-Végh trió bármely korábbi filmjén. Szemünket pedig az áldokumentumfilm Budapest tévés effektjei kápráztatják majd el. 
 
fürkész
2007.02.23
|
magyar áldokumentumfilm, 31 perc, 2007
Az uristen@menny.hu és a Libiomfi alkotói egy skandináv áldokumentumfilmben tárják föl a rejtett összefüggéseket Mona Lisa mosolya, Nostradamus titka és az öszödi beszéd között...
Forgalmazza: Libiomfilm
Bemutató: 2007. március 1.

Kapcsolódó cikkek

(3 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.