Tuti kis öngyilkos buli

est.hu:
5/10
|
olvasói
(0)
Semmi gáz, még a legprofibb fordítókkal is megeset, hogy a Checking Out címet a fent látható módon interpretálják. Minden csak a megfelelő a mennyiségű tudatmódosítón múlik. Bár lehet, hogy ezúttal az „úgyis mindegy” elv érvényesült.
Mert bármennyire is szeretjük Peter Falkot, el kell ismernünk, hogy a Columbót és a Berlin felett az ég című alapvetést leszámítva jobbára felejthető művekben tűnt fel. Nos, a szóban forgó mű is leginkább egy aranyos, ám súlytalan vígjátéknak titulálható. 
 
Morris Applebaum, a New York-i zsidó színész számot vetett az életével. Az özvegy férfi úgy döntött, elege volt a földi létből, és öngyilkos lesz. Az eseménynek azonban megadja a módját, partit rendez, amelyre összecsődíti a családját. Az „eseményre” hazahívja a lányát és a két fiát, Flót, Tedet és Barryt. A hír alaposan fölkavarja az amúgy a maguk neurotikus életét élő gyerekeket. Nem tudják, mi történt az apjukkal, aki süteménnyel kínálja őket, miközben a régi időkről beszél, a zsidó kultúráról tart értekezést és Shakespeare-t idéz. 
kirsch
2011.03.01
|
Checking Out
amerikai vígjáték, 94 perc, 2005
Rendező:

Jeff HareIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.