Zene és szöveg

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (167)
Az igazi szerelmek köztudottan nem a semmiből pattannak elő, hanem hosszú csiszolódási folyamat, közös alkotómunka eredményei.
Bonnie például bankrablás közben szeretett bele Clyde-ba, Baby tánc közben kattant rá Johnnyra a Dirty Dancingben, Elvira pedig egyszerűen be volt tépve, amikor igent mondott Tony Montana házassági ajánlatára A sebhelyesarcúban. Romantikus történetünk hősei szintén cifrán jutnak el a zongora alatti szeretkezésig, ők ugyanis dalszerzéssel ütik el üres óráikat: Alex Fletcher (Hugh Grant) a nyolcvanas évek elfeledett popsztárja, Sophie Fisher (Drew Barrymore) pedig a hozzá feljáró növénylocsoló lány, aki irodalmi ambíciókat dédelget. Jól is jön a lány tehetsége a nosztalgiafellépések gázsijából tengődő szépfiúnak, a Christina-Britney-Shakira ősmassza alkotóelemiből összegyúrt Cora Corman (Haley Bennett) ugyanis egy dalt rendelt tőle (egykori példaképétől), ő azonban csak a zenéhez ért, a szöveghez nem. 
 
Grant ismét olyan megbízhatóan hozza a szerethető balfácán figuráját, mint Jimmy a nyolc oktávot, a harapnivaló Barrymore-lány pedig élettel tölti meg a kissé sablonosra sikerült showbiz-díszleteket. És miként a közösen szerzett szerelmes dal, a párocska története is kellemesen kiszámítható motívumokból áll, de ez nem akadályozhat meg senkit abban, hogy átadja magát a turbékolás bizsergető látványának, és rongyosra röhögje magát a rekonstruált videoklip és egyéb popipari szórakoztatóelemek láttán. 
 
A nosztalgiarádiók hallgatóinak melegen ajánlott, Kozsónak kötelező! 
 
csmozi
2007.03.05
|
Music and Lyrics
amerikai romantikus vígjáték, 104 perc, 2007
A kiégett-levitézlett popikon találkozása a bájos írólánnyal, aki dalszöveget fabrikál szerelmes dallamához, és megédesíti keserű életét. Klasszikus vonalvezetésű romantikus vígjáték kan-dúrban.
Rendező:

Marc Lawrence

Színész:

Drew Barrymore
(Sophie Fisher)

Hugh Grant
(Alex Fletcher)

Brad Garrett
(Chris Riley)

Haley Bennett
(Cora Corman)

Scott Porter
(Colin Thompson)

Aasif Mandvi
(Khan)

Kristen Johnston
(Rhonda)

Campbell Scott
(Sloan Cates)

Toni Trucks
(Tricia)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. március 8.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.