Tökös csaj

olvasói
8/10 (6)
Rob Schneider (Tök állat, Tök alsó) a hollywoodi mókamikiknek ahhoz a kicsiny táborához tartozik, akik valóban képesek némi derültséget kelteni a nézők körében. Legyen a számára rendelt forgatókönyv bármennyire gagyi is, a többi kortárs amerikai komédiással történő összehasonlításból mindig jól jön ki. Talán azért, mert minden porcikájában halálosan komolyan veszi szerepét, és - ellentétben például a pojáca Adam Sandlerrel - kerüli a kikacsintásokat a közönségre. Soha nem brahiból poénkodik, hiszen imád hülye lenni (vagy alapjáraton ilyen, ezt nem tudni).


A másik dolog, amit szerfelett kedvel, a metamorfózis. A Tök alsóban lement dzsigolóba, a Tök állatban kutyába, ezúttal pedig síkegyügyű tinilánnyá alakult. A Tökös csaj variáció a klasszikus szerepcserés vígjátékokra. A történet középpontjában a középiskola ügyeletes bombanője áll, aki egy nap hihetetlen átalakuláson megy keresztül: miután ellop egy titokzatos keleti talizmánt, egyik percről a másikra egy harmincas pasas lezúzott idomait veszi magára, és ezzel máris kezdetét veheti a félreértések vígjátéka. A nagyjátékfilmmel rendezőként most debütáló és a forgatókönyv megírásában is közreműködő Tom Brady szerencsére többé-kevésbé kerüli a manapság oly divatos altáji humort, emellett az is a javára írandó, hogy nem elégszik meg a szerepcserés vígjátékok simára koptatott kliséinek megidézésével, hanem néhány eredetibb geget is bevet. Mindennek köszönhetően - no meg Schneider faarcú figurájának hála - a Tökös csaj csöppet kiemelkedik a hollywoodi komédiák tucatdarabjai közül. A filmben közel tucatszor őszinte kacajra rándul a néző szája, és ez manapság már több mint elég egy amerikai vígjátékban.
Tutajos
2003.05.15
|
The Hot Chick
amerikai vígjáték, 101 perc, 2002
A Tök alsó és a Tök állat sztárja ezúttal egy 18 éves kiscsajt alakít, aki egyik reggel arra ébred, hogy teste egy harmincas pasiéra változott át. A kafkai truváj újra Hollywoodban.
Rendező:

Tom Brady

(6 kép)


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
18:10
Carter edző
amerikai dráma, 2005
18:15
Sorsjegyesek
amerikai romantikus vígjáték, 1994
18:40
A múmia
amerikai kalandfilm, 1999
18:50
Bordertown - Átkelő a halálba
amerikai thriller, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.