Norbit

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (101)
Nyilván az illetékes szavazók egy része már hallott erről a filmről, amikor Eddie Murphy nem kapott Oscar-díjat a Dreamgirlsben nyújtott, különben jó alakításáért. De az ilyen szerepek fizetik ki a villanyszámlát otthon a Murphy-családban...
Azt el kell ismerni, hogy Eddie szorgalmas és korántsem finnyás ember, és jól bírja, ha másfél mázsa műanyagot pakolnak az egész testére. Most például egyszerre játszik el egy nyüzüge fickót - ő a címbéli Norbit -, annak böhöm nagy nejét, Rasputiát, sőt még egy rozoga kínai bácsit is - ezt már nyilván némi kedvezménnyel vállalta el. A kavarás pedig az, mert vígjátékban mindig kell ilyen, hogy a nyüzüge kényszerűségből vette el a böszmét, valójában még mindig abba a lányba szerelmes, akivel a kínai bácsi árvaházában együtt nőt fel, csakhogy nehéz egy ekkora nőt lerázni, pláne, ha üzleti érdekeltségek is forognak kockán! De nem ez a lényeg, hanem az, hogy irtó vicces tud lenni, ha egy nagyon kövér fekete nő - aki persze valójában egy férfi - egy parányi fürdőruhában rohangál. Színtiszta őrület, mi? 
 
Persze az olcsó kövér nős ötlet sem új - már a Bölcsek kövére sokadik folytatásában sem volt az -, se az, hogy a szebb napokat látott Eddie Murphy egyszerre több szerepet játszik el, de az az igazság, hogy lehet, hogy nem is érdemlünk ennél többet az életben, hacsak nem találtunk fel valami életmentő gyógyszert vagy hasonlót. Akkor lehet reklamálni. Ezen felül jár pár plusz pont a bájos Thandie Newtonnak, és nagyon sok mínusz Cuba Gooding Jr.-nak, akinek mégis van egy Oscarja, ami azért csak kötelez valamire! 
Vízer
2007.04.04
|
Norbit
amerikai vígjáték, 102 perc, 2007
Egy félénk fekete srácnak egy óriási barátnő uralja életét, akit nem lehet csak úgy megkerülni, hiába a láthatáron az igaz szerelem. Eddie Murphy szokás szerint több idétlen szerepben.
Rendező:

Brian Robbins

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. április 12.
(9 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
18:50
Sajnálat
görög vígjáték, 2018
19:00
Nico
amerikai akciófilm, 1988
19:00
A kölyök
amerikai vígjáték, 2000
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.