Ég velünk!

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (8)
A szépséges Anna Reilly visszatér ifjúkorának színhelyére, New Yorkba, ahol rögtön felveszi a kapcsolatot két rég látott barátjával, Jake-kel és Briannel Anna gyönyörű, bájos, túláradó és nehéz neki ellenállni, de muszáj, mivel időközben Jake-ből rabbi lett, Brianból pedig katolikus pap.
Szóval vívódik mindenki, és ennél sokkal több nem is történik, csak az ebből adódó tévedések és ballépések, de ez nem is baj. Persze ezért lesz, aki megtalálja a boldogságot és nem nehéz kitalálni, hogy ki, mert azt ugye tudjuk, hogy a katolikus papok nőtlenségi fogadalmat tesznek. Tény, hogy az Ég velünk! alaptörténete úgy hangzik, mint valami háború előtti szakállas vicc. Ez nem is véletlen. A film alapötlete egy „a katolikus pap és a rabbi találkozik a vonaton" típusú viccgyűjtemény lapozgatása közben ugrott be Stuart Blumberg producernek, és nem is következik be semmiféle melankolikus, ne adj Isten tragikus fordulat, amit a kissé melléfogalmazott-melléfordított magyar cím sugall.
 
Azt, hogy Edward Norton milyen tehetséges színész, mát tudtuk a Harcosok klubja és az Amerikai história X óta, de rendezőként is ügyes - azért Oscarra mondjuk, ne számítson - , ráadásul rendkívül szerény is. Talán kicsit keveset is mutatja magát, és túl sok teret ad Ben Stillernek, aki azért nála sokkal kevésbé meggyőző. Aztán ott van Jenna Elfman, akiért önmagában megéri végigülni a filmet, még akkor is ha netán szlovák szinkronnal látjuk valahol a határon túl. Jenna egy almáspite, egy vattacukor egy nagy adag mandulás Magnum - ráadásul teljes mértékben természetes, és a jónevű ex-csehszlovák rendező Milos Forman is feltűnik pár percre, mint Havel atya. Az Ég velünk! Francois Truffaut klasszikusára emlékeztet, minden szerelmi háromszög ősére, a Jules és Jim-re. S ez nem kis szó! 

Forrás: Est.Tv Magazin
 
2009.04.10
|
Keeping the Faith
amerikai vígjáték, 93 perc, 2000
A pap és a rabbi mennek az utcán... Ez nem vicc, hanem ökumenikus szerelmesfilm a Harcosok klubja főszereplőjétől.
Rendező:

Edward Norton

(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Cecelia Ahern: Két lépés a menny
német romantikus film, 2013
18:25
Tapló Télapó
amerikai vígjáték, 2003
18:30
A szerencse háza
amerikai krimivígjáték, 2017
18:40
Pókerarcok
amerikai filmdráma, 1998
18:50
Ramona és Beezus
amerikai családi film, 2010
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
07:05
Maja, a méhecske - II. évad
német animációs filmsorozat, A jósnő, 2016
07:05
Bogyó és Babóca
III. évad, 4. rész
07:05
Alviiin!!! és a mókusok
III. évad, 315. rész: Theo, a buboréksrác
07:06
Grizzy és a lemmingek
2016, 13. rész: Viszketés
07:11
Majomparádé
I. évad, 8. rész
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.