Kék papagáj

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (29)
Sokszereplős családi dráma (fekete) humorral, franciás eleganciával és sztárparádéval fűszerezve.
Sok rokont általában két dolog tud - konfliktusokat és meglepő fordulatokat ígérve - egy fedél alá terelni: az esküvő és a temetés. Ezúttal az utóbbiról van szó. A nizzai kabarészínház, a Kék papagáj tulajdonosa, Gabriel (Claude Brasseur) váratlanul öngyilkos lesz. Különös egyéniségekből álló családi/baráti társasága a temetésre és a végrendelet kihirdetésére gyűlik össze. Ott van Nicky, az élete delén éppen túljutott bűvész, akit Gabriel szinte fogadott fiának tekintett, így ő számít a színház legvalószínűbb örökösének. Megérkeznek Nicky 30-as éveikben járó gyermekei, egyben Gabriel keresztgyermekei: Nino, a homoszexuális könyvelő és Marianne, a sikeres magazinszerkesztő. Nicky nagy nőcsábász hírében áll, két gyermeke is külön anyától született, akik szintén megjelennek most a Kék papagájban, s láthatóan nem szívlelik egymást (Miou-Miou, Catherine Deneuve). 
 
Az eseményeket, az emlékezést, a gardróbok és pincék mélyére rejtett családi titkok felszínre kerülését pedig természetesen az indítja be, hogy a várakozással ellentétben, a kabarészínházat - az ügy iránt semmilyen érdeklődést sem mutató - Nino és Marianne örökli. Miközben az örökségről vitatkoznak, a show-nak persze mennie kell, úgyhogy a (férfi) nézők nagy örömére a fedetlen keblű showgirlök tovább próbálnak. De ami még ennél is, nagyszerűbb, hogy mindkét nem nézőinek örömére Deneuve és Brasseur brillírozik a démoni díva és a flitteres nagyestélyi viselésétől sem tartózkodó kabarétulajdonos szerepében. 
 
Odor Emília
2007.06.27
|
Le héros de la famille
francia filmdráma, 103 perc, 2006
Egy nizzai kabarészínház, a Kék Papagáj öröklése körüli bonyodalmakon keresztül bepillanthatunk egy átlagosnak nem nevezhető, mégis tipikus francia család veszedelmes viszonyaiba.
Rendező:

Thierry Klifa

Forgalmazza: FF Film
Bemutató: 2007. július 5.
(11 kép)


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
A Honeybeast közel hetven zenésszel ontja majd az édesbús slágereket az Aréna színpadján.
Filmek a TV-ben
18:05
Egy veszedelmes elme vallomásai
amerikai filmdráma, 2002
18:10
Legyen mindig tavasz - A falugondnok
német romantikus vígjáték, 2011
18:25
Neveletlen hercegnő
amerikai vígjáték, 2001
18:30
A kalandor
amerikai akciófilm, 1996
18:40
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.