Pogánytánc

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (3)
Meryl Streep átkozott nagy zseni, hiába is fest úgy, mint egy Singer varrógépekkel telepakolt teherautó-plató. Márpedig ezt mi sem demonstrálja jobban, mint hogy ehhez hasonló – amúgy jelentéktelen – műveket is képes érdekfeszítővé tenni.
A történet 1936-ban játszódik. Gyönyörű nyár van, Európa azonban iszonyatos változások előtt áll. Írország észak-nyugati csücskében, egy donegali faluban él a Mundy család, az öt lánytestvér: Kate, Maggie, Agnes, Rose és a legfiatalabb, az örök romantikus Christine, aki egyedül neveli 8 esztendős fiát, Michaelt. A nőkkel telt ház mindennapjait a kisfiú szemszögéből láthatjuk. 
 
Nyugodt életüknek két férfi érkezése vet véget: egyikük a kis Micheal édesapja, aki azért jött, hogy elmondja: Franco diktatúrája ellen megy harcolni Spanyolországba, a másik a lánytestvérek bátyja, az afrikai missziójából hazatérő katolikus pap, aki halálos betegsége mellett hivatásában is elkezd kételkedni. A donegali paradicsom visszavonhatatlanul megváltozik. A nyár emléke Michaelt egész életében végigkíséri… 
kirsch
2010.07.20
|
Dancing at Lughnasa
amerikai-angol-ír filmdráma, 96 perc, 1998
Rendező:

Pat O'Connor

(1 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.