Megérzés

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (136)
Bár ebben a filmben is egy nem hétköznapi helyzetbe kerülő hétköznapi nő áll a történet középpontjában, miként A kör, az Átok vagy a Fekete víz esetében, hangsúlyozni kell azonban, hogy a Megérzés nem az angolul azonos című, nálunk Előérzet címen DVD-n megjelent japán horror remake-je.
Sandra Bullock a mozifilmek tipikus amerikai kertvárosi családanyáját alakítja, aki szerető, jóképű férjével (a Kés/alatt dokija, Julian McMahon játssza) és két bájos kislányával boldogan él, míg egy szép napon férje haláláról kap hírt az ügyeletes rendőrtől. A tragédia okozta sokknál is dermesztőbb azonban a felismerés másnap, amikor férjét épen, egészségesen találja a konyhában kávézni, és gyerekei is úgy tesznek, mintha mi sem történt volna. Mivel titkokat és meglepő fordulatokat bontogató filmről van szó, jobbnak tartom többet nem elárulni, csak annyit, hogy hősnőnk egészen rövid ideig tűri kisírt szemekkel, hogy megmagyarázhatatlan dolgok történjenek vele, hamar összeszedi magát, és nekilát összerakni az információcserepeket, rendet tenni az idő kiakadt kerekei között, és amennyire tud, szembeszállni a sors rendelésével. 
 
Sandra Bullock derekasan helytáll a főszerepben, a film igazi sztárja azonban Bill Kelly mérnöki pontossággal kimért forgatókönyve, amely, miközben összekuszálja a szálakat, folyamatosan szolgál apró kapcsolópontokkal, és a megoldás is hibátlan. 
 
nelson
2007.05.02
|
Premonition
amerikai thriller, 110 perc, 2007
Családanya a férje haláláról értesül, aztán másnap úgy tűnik, csak rossz álom volt, és a férje él. Aztán harmadnap újra halott, és így tovább, amíg fény nem derül a titokra. Rendhagyó időutazós dráma nem csak fiatal családanyáknak.
Rendező:

Mennan Yapo

Színész:

Sandra Bullock
(Linda Hanson)

Julian McMahon
(Jim Hanson)

Kate Nelligan
(Joanne)

Peter Stormare
(Dr. Roth)

Nia Long
(Annie)

Marc Macaulay
(Reilly seriff)

Amber Valletta
(Claire)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. május 10.
(3 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:05
A történet
amerikai filmdráma, 2018
18:15
Tini nindzsa teknőcök
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1990
18:15
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Scooby-Doo! Frankenszörnyűség
amerikai animációs film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.