Megérzés

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (136)
Bár ebben a filmben is egy nem hétköznapi helyzetbe kerülő hétköznapi nő áll a történet középpontjában, miként A kör, az Átok vagy a Fekete víz esetében, hangsúlyozni kell azonban, hogy a Megérzés nem az angolul azonos című, nálunk Előérzet címen DVD-n megjelent japán horror remake-je.
Sandra Bullock a mozifilmek tipikus amerikai kertvárosi családanyáját alakítja, aki szerető, jóképű férjével (a Kés/alatt dokija, Julian McMahon játssza) és két bájos kislányával boldogan él, míg egy szép napon férje haláláról kap hírt az ügyeletes rendőrtől. A tragédia okozta sokknál is dermesztőbb azonban a felismerés másnap, amikor férjét épen, egészségesen találja a konyhában kávézni, és gyerekei is úgy tesznek, mintha mi sem történt volna. Mivel titkokat és meglepő fordulatokat bontogató filmről van szó, jobbnak tartom többet nem elárulni, csak annyit, hogy hősnőnk egészen rövid ideig tűri kisírt szemekkel, hogy megmagyarázhatatlan dolgok történjenek vele, hamar összeszedi magát, és nekilát összerakni az információcserepeket, rendet tenni az idő kiakadt kerekei között, és amennyire tud, szembeszállni a sors rendelésével. 
 
Sandra Bullock derekasan helytáll a főszerepben, a film igazi sztárja azonban Bill Kelly mérnöki pontossággal kimért forgatókönyve, amely, miközben összekuszálja a szálakat, folyamatosan szolgál apró kapcsolópontokkal, és a megoldás is hibátlan. 
 
nelson
2007.05.02
|
Premonition
amerikai thriller, 110 perc, 2007
Családanya a férje haláláról értesül, aztán másnap úgy tűnik, csak rossz álom volt, és a férje él. Aztán harmadnap újra halott, és így tovább, amíg fény nem derül a titokra. Rendhagyó időutazós dráma nem csak fiatal családanyáknak.
Rendező:

Mennan Yapo

Színész:

Sandra Bullock
(Linda Hanson)

Julian McMahon
(Jim Hanson)

Kate Nelligan
(Joanne)

Peter Stormare
(Dr. Roth)

Nia Long
(Annie)

Marc Macaulay
(Reilly seriff)

Amber Valletta
(Claire)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. május 10.
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.